Watermanagement en waterzuivering

Watermanagement en waterzuivering

Waterprofessionals hebben actuele kennis nodig, door middel van permanente educatie en leermiddelen, om hun professionele carrière te ontwikkelen en op zoek te gaan naar nieuwe kansen. Met het oog hierop is het waterprogramma van PAO Techniek en Management ontworpen.

Ons waterprogramma biedt cursussen over alle aspecten van de watercyclus en bestaat uit vier verschillende thema’s: oppervlaktewaterdrinkwaterwater in circulaire economie en afvalwater. Elk van onze cursussen maakt deel uit van een breder thema en is verbonden met andere cursussen in dat specifieke thema. Onze cursussen zijn samengesteld op basis van de laatste ontwikkelingen, nieuw onderzoek en innovatie in een bepaald onderwerp. Dit helpt de deelnemers om hun kennis verder te ontwikkelen en bij te werken. Hieronder vindt je een overzicht van onze thema’s en bijbehorende cursussen. Ons volledige aanbod binnen het vakgebied watermanagement en waterzuivering is hier te vinden, waarbij de afzonderlijke cursuspagina’s vragen beantwoorden als: waar gaat een specifieke cursus over? Wat ga ik leren? Hoe vergroot het mijn kennis en hoe zal het mij helpen bij mijn werk?

We bieden ook webinars (kosteloos) aan met de topexperts in hun vakgebied, aansluitend op onze thema’s binnen het waterprogramma. Deze webinars gaan in op de huidige problemen in de watersector, zoals oppervlaktewaterkwaliteit en klimaatverandering, opkomende verontreinigende stoffen in oppervlaktewater, digitalisering van de watersector en circulaire watereconomie.

Daarnaast komen zij ook aan het woord in interviews over bovengenoemde onderwerpen. Hiermee krijg je inzicht in de vraagstukken in de watersector, hoe deze worden beheerd, welke middelen er nodig zijn en hoe innovatieve oplossingen worden toegepast om de uitdagingen aan te gaan waar waterschappen, drinkwaterbedrijven, rivierbeheerders en afvalwaterbedrijven voor staan.

Binnen het waterprogramma zijn zowel Nederlandstalige als Engelstalige cursussen opgenomen.

 

Watermanagement en waterzuivering bestaat uit