Duurzame Drinkwatervoorziening

€ 1.150 excl. btw
2 dagen
Cursus

In deze cursus komen de mogelijkheden van circulaire energie in de drinkwatersector aan de orde. De focus ligt op technologie. Ook juridische, economische en marktaspecten komen aan de orde.

Circulaire economie in de drinkwatervoorziening

Drinkwaterbedrijven lopen voorop in het toepassen van principes uit de circulaire economie. Er zijn geen restproducten meer, alles wordt hergebruikt als grondstoffen. Ook de thermische energie die aanwezig is in drinkwater wordt tegenwoordig benut, en met de toenemende perioden van droogte wordt steeds meer gekeken hoe water kan worden hergebruikt.

In deze cursus staan de kansen die de circulaire economie biedt aan de drinkwatersector centraal. Valorisatie van restproducten komt aan de orde, zoals calcietkorrels en zuiveringsslib, alsook de mogelijkheden om andere (circulaire) grondstoffen te gebruiken, water te besparen, thermische energie te benutten en waterkringlopen te sluiten. De focus ligt op technologie, maar ook juridische, economische en marktaspecten komen aan de orde.

De deelnemers worden uitgedaagd een roadmap te maken voor de introductie van de principes van de circulaire economie in hun eigen bedrijf of specifieke case.

Bijdragen aan een circulaire economie

Als cursist kun je antwoorden verwachten op de volgende vragen:

  • Waarom zou een drinkwaterbedrijf de principes van de circulaire economie omarmen?
  • Wat zijn de mogelijkheden voor drinkwaterbedrijven om circulair te werken?
  • Welke technologische aanpassingen in de bedrijfsvoering zijn daarvoor nodig?
  • Welke juridische, economische en markttechnische aspecten komen erbij kijken?

Bedoeld voor

De cursus is bedoeld voor medewerkers van drinkwaterbedrijven en adviesbureaus die zich bezighouden met de alledaagse praktijk van drinkwaterbereiding en betrokken zijn bij innovaties in de drinkwatervoorziening.

Cursusleider

prof.dr.ir. Jan Peter van der Hoek MBA

Waternet

PAOTM wordt gemiddeld beoordeeld met een

8,3

Programmamanager

Waarom PAOTM

  • De nieuwste postacademische kennis en kunde
  • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
  • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
  • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Geen startdatum bekend

Er is nog geen startdatum bekend. Geen zorgen, je kunt je nu inschrijven op onze interesselijst. We informeren je direct zodra er een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.