Biologische stabiliteit in drinkwaterdistributiesystemen

€ 1.590 excl. btw
Cursus
3 Graduate school studiepunten voor PhD's
Engels

Tijdens deze cursus leer je over onderwerpen als biologische en microbiële stabiliteit, de micro-omgeving en mechanismen van DWDN en het onderhouden/reguleren van distributiesystemen.

Nieuw inzicht in behandeling en distributie

Biologische stabiliteit van drinkwater is belangrijk om water te kunnen leveren dat microbiologisch veilig is, en prettig om te drinken voor de consument. Dit is vooral relevant in drinkwaterdistributiesystemen waar water wordt geleverd zonder dat er resten van desinfectiemiddelen achterblijven, zoals in Nederland.

In deze cursus bespreken we de verschillende aspecten die betrokken zijn bij de biologische stabiliteit van drinkwater, op het niveau van de bron, de behandeling en de distributie. Methoden die worden toegepast om de biologische stabiliteit te evalueren worden beschreven en de toepassing ervan wordt behandeld met voorbeelden uit de praktijk.

Deskundigen uit zowel de academische wereld als waterbedrijven zullen de nieuwste kennis beschrijven over kritische parameters die van invloed zijn op de biologische stabiliteit.

Biologisch stabiel drinkwater

Tijdens deze cursus leer je:

 • wat de biologische stabiliteit van drinkwater is
 • wat de basiselementen zijn die de microbiële groei in drinkwater controleren
 • wat de methoden zijn om de biologische stabiliteit te beoordelen en te bestuderen
 • wat de factoren zijn die de biologische stabiliteit op bron- en zuiveringsniveau beïnvloeden
 • wat de factoren zijn die de biologische stabiliteit op distributieniveau beïnvloeden.

Bedoeld voor

Drinkwaterprofessionals, waaronder projectmanagers, adviseurs, procestechnologen, onderzoekers die zich bezighouden met waterkwaliteitsvraagstukken.

Cursusleider

dr. ir. Emmanuelle Prest

PWNT

Deze cursus wordt beoordeeld met een

9,3

Programmamanager

Waarom PAOTM

 • De nieuwste postacademische kennis en kunde
 • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
 • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
 • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Geen startdatum bekend

Er is nog geen startdatum bekend. Geen zorgen, je kunt je nu inschrijven op onze interesselijst. We informeren je direct zodra er een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst
 • "De cursus gaf mij de kans om mijn onderzoek te plaatsen in de context van de drinkwaterproblemen die onze samenleving vandaag de dag beïnvloeden. Het was een geweldige kans om bekende onderzoekers op het gebied van drinkwaterbehandeling en -distributie te ontmoeten en aan te horen."
  Valentina Attiani
  Wageningen University & Research
 • "Ik geniet enorm van de organisatie en de diversiteit van de cursus en uitwisseling tussen deelnemers."
  Alexis Martin
  Eau de Paris
 • "Ik heb erg genoten van de cursus. Zelfs als promovendus op het gebied van biologische stabiliteit heb ik nog steeds veel nieuwe dingen geleerd! Het was leuk om meerdere sprekers te hebben die elk een ander aspect van biologische stabiliteit bespraken. Ook de interactieve sessies en discussies waren een mooie aanvulling op de presentaties."
  Cameron Dierendonck
  Universiteit Gent (UGent)
 • "Goed overzicht van alle aspecten die verband houden met biologische stabiliteit, met ook een duidelijk overzicht van welke kennis nog ontbreekt."
  Cursist werkzaam bij een wateronderzoeksinstituut
 • "Zeer interessante en goede cursus. Ik vond de ervaren mensen die presenteerden en de ruimte voor discussie en vragen leuk."
  Marcelle van der Waals
  KWR Water Research Institute
 • "De opbouw van de cursus was goed omdat de presentaties verder gingen waar de vorige eindigde. Naar mijn mening was de lengte van elke presentatie lang genoeg om het bij te houden en je concentratie niet te verliezen. Omdat biostabiliteit een zeer breed onderwerp is, vond ik het prettig dat de meest voorkomende onderwerpen goed werden besproken en uitgelegd."
  Roos Nefs
  Evides
 • "De cursus was leuk en goed georganiseerd: de inhoudelijke opvolging was goed gekozen."
  Rik de Vries
  Waterlaboratorium Noord

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.