Procestechnologie en chemie

Chemische technologie

Chemical engineers passen de principes van scheikunde, natuurkunde, biologie, wiskunde en IT toe om problemen op te lossen die te maken hebben met de productie of het gebruik van chemicaliën, brandstoffen, voedsel, farmaceutische producten en vele andere producten uit grondstoffen. Ze ontwerpen, ontwikkelen en runnen chemische productieprocessen om voedselproducten, brandstoffen, medicijnen, schoon afvalwater en drinkwater te produceren, en zijn betrokken bij het oplossen van klimaat-, energie- en milieugerelateerde problemen.

PAO Techniek en Management biedt een reeks opleidingen aan waarin je brede chemische kennis opdoet. Afhankelijk van je eigen professionele wensen kun je één of meerdere cursussen volgen. Cursusleider Johan Krop en zijn team van deskundige docenten informeren je binnen enkele dagen volledig. De cursussen zijn bedoeld voor ingenieurs, technologen en ontwerpers met een chemische, procesmatige, technologische of mechanische achtergrond op bachelor- of masterniveau.

Basisprincipes van alle cursussen zijn het ontwikkelen van kritische denkvaardigheden op basis van probleemoplossing: analyseren, normen toepassen, discriminatie, informatie zoeken, logisch redeneren, voorspellen en transformeren van kennis. En om creatieve denkvaardigheden te ontwikkelen door te brainstormen.

Hieronder vind je specifieke informatie over elke cursus. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op via 015 278 46 18 of e-mail info@paotm.nl

Gerelateerde cursussen