cursus

Bouwteams in Coronatijd (webinar)

Nieuwe projecten succesvol lanceren in de 1,5 meter-economie

De coronacrisis raakt vele sectoren in Nederland. Ook de bouw. Corona gooit de gebruikelijke procedures en bijeenkomsten overhoop. Gelukkig zijn er genoeg digitale mogelijkheden om aanbestedingen wel door te laten gaan. Juist nu is het belangrijk dat overheden en andere aanbesteders opdrachten in de markt blijven zetten om de sector tijdens deze moeilijke tijden overeind te houden.

Hoewel veel aanbestedingen sowieso al volledig digitaal verlopen, geldt dat vaak nog niet voor aanbestedingen van bouwteams. Datzelfde geldt ook voor de uitvoering van bouwteams: persoonlijke interactie is een belangrijk onderdeel van het succes. Hoe kunnen bouwteams met de beperkingen als gevolg van corona toch succesvol aanbesteed en opgestart worden? Dat is de vraag die wij tijdens dit webinar zullen behandelen. 

Succesvol bouwteam starten tijdens de coronacrisis

In het bijzonder gaan we tijdens het webinar in op:

  • Wat betekent de anderhalve-meter-economie voor het aanbesteden en opstarten van een bouwteam? Is dit een belemmering voor de samenwerking?
  • Wat zijn de juridische mogelijkheden(en kanttekeningen)  om zo snel mogelijk een bouwteam contract op de markt te zetten? 
  • Hoe dien je om te gaan met het verstrekken van inlichtingen, doorlopen van dialogen en uitvoeren van beoordelingen?
  • Op welke manieren kan de project start-up plaatsvinden?
  • Welke inspiratie kan ontleend worden aan het nieuwe model bouwteam contract (DG2020)?
  • Tot slot gaan we in op ervaringen uit de sector en veelgestelde vragen.
     

Bedoeld voor

De gehele keten van aannemers, ingenieursbureaus, opdrachtgevers en overheden (o.a. gemeenten, provincies en waterschappen). De deelnemers dienen enige basiskennis te hebben op het gebied van contractmanagement.

 

Deel deze pagina