Dolphins en jetties

€ 1.150 excl. btw
2 dagen
Cursus
6 KE/PE-punten Constructeursregister

De ontwerprichtlijnen voor Dolphins (afmeervoorzieningen) en Jetties (steigers) leer je in deze cursus toe te passen. Met aandacht voor ontwerp, uitvoering, beheer en onderhoud.

Ontwerp, uitvoering en beheer van afmeervoorzieningen en steigers

Dolphins (afmeervoorzieningen) en jetties (steigers) worden veel in havens gebouwd, maar er zijn geen strakke ontwerpnormen voor beschikbaar. In deze cursus leer je de recent ontwikkelde ontwerprichtlijnen toe te passen, zoals beschreven in de publicaties ‘Dolphins’ en ‘Jetties and Wharfs’.

Je neemt kennis van de theorie van de richtlijnen en hoe je deze in de praktijk toe moet passen. Ook komen in de cursus voorbeelden voorbij van projecten waarbij het ontwerp en de uitvoering anders liep dan gedacht.

Tijdens de cursus is er aandacht voor zowel ontwerp, uitvoering en beheer en onderhoud. Specifieke zaken voor dolphins en jetties komen hierbij aan de orde, zoals belastingen, wisselwerking tussen materialen en ontwerpdetails.

Leer de nieuwe ontwerprichtlijn toe te passen

In deze cursus leer je:

 • De nieuwe ontwerprichtlijn toe te passen voor dolphins en jetties
 • Waar je op moet letten tijdens de uitvoering
 • Met welke belastingen je rekening moet houden in het ontwerp
 • Specifieke zaken over materialen en detaillering
 • Beheer en onderhoud voor dolphins en jetties

Bedoeld voor

Projectingenieurs, asset managers, projectleiders, aannemers en toeleverende industrie die betrokken zijn met het ontwerp en beheer van dolphins en jetties.

Cursusleider

Waterbouwkunde

dr.ir. Alfred Roubos

Port of Rotterdam

“Als we onze duurzaamheidsambities waar willen maken is het van cruciaal belang dat we niet alleen onze eigen kennis vergroten, maar juist ook bereid zijn om onze kennis en ervaringen te delen. Als dit ons lukt zal een cumulatie van kennis ontstaan, waardoor we sneller tot beter eindresultaat komen. Hier lever ik, samen met mijn cursisten, als docent van PAO graag een bijdrage aan.”

Deze cursus wordt beoordeeld met een

8,1

Programmamanager

Veelgestelde vragen

Eerstvolgende data

Dolphins en Jetties

Startdatum: 11 september 2024
Locatie: Delft
Prijs: € 1.150 excl. btw
Inschrijven

Staat je gewenste datum er niet tussen?

Schrijf je in voor de interesselijst. We informeren je zodra een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst
 • "Leerzaam en informatief. Veel nieuwe informatie. De cursus geeft je in korte tijd een goed inzicht in de ontwerp-, beheer-, en uitvoeringsaspecten van D&J. "
  Silvia Pubben
  Havenbedrijf Rotterdam
 • "De cursus heb ik ervaren als een positieve toevoeging van de kennis die er al is. Dat verschillende onderwerpen aan de orde komen die betrekking hebben op het maken van een dergelijk ontwerp vind ik zeer positief. "
  Peter Hoek
  Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam
 • "Leerzaam en nuttig. Een goed overzicht van alles wat bij D&J komt kijken, vanaf ontwerp tot gebruik."
  Danijel Novakovic
  Vopak
 • "Cursus met veel vakinhoudelijke kennis vanuit verschillende oogpunten. Voldoende diepgang. "
  Jentinus Tuin
  DEME-Dredging

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.