Cursus

Verminder faalkosten door effectieve communicatie

(Team)communicatie

Goede vakkennis en effectieve communicatie zijn twee belangrijke randvoorwaarden om projecten tot een succes te brengen. In de praktijk blijkt dat in een technische omgeving vooral waarde wordt gehecht aan vakinhoudelijke expertise, en minder aan communicatie.  Dit brengt onnodige risico’s met zich mee.

De statistieken wijzen dit ook uit. In de bouw bedragen de jaarlijkse faalkosten circa € 6 miljard, waarvan 20% wordt toegeschreven aan gebrekkige communicatie en samenwerking binnen en tussen de betrokken teams.

In deze training leer je (met behulp van krachtige NLP-technieken) hoe je de communicatie binnen je team verbetert en de kwaliteiten van je teamleden effectief benut. Na afronding heb je een handleiding om de samenwerking binnen je team naar het gewenste niveau te brengen.

(Team)communicatie

Na het volgen van de cursus:

  • Heb je inzicht in de meest voorkomende patronen en valkuilen rondom interpersoonlijke communicatie en samenwerking
  • Weet je hoe je jouw communicatie in je voordeel kunt gebruiken om de samenwerking te verbeteren
  • Ben je je bewust van de rol die jouw lichaamstaal speelt om de ander effectief te beïnvloeden.
  • Ben je in staat om effectief met weerstand om te gaan.
  • Ben je in staat om verborgen kwaliteiten van teamleden te benutten

Bedoeld voor

Professionals in een technische omgeving (wo en hbo, ongeacht studierichting). Denk hierbij aan industriële bedrijven, ingenieursbureaus, (semi-)overheid, kennisinstellingen en aannemers. Voor het volgen van deze cursus ontvang je een certificaat.

Deel deze pagina