Cursus

Verkeersveiligheid: nieuwste ontwikkelingen

inclusief de geactualiseerde "Duurzaam Veilig" visieInzicht in de trends in binnen- en buitenland

'Je wordt bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid. Denk bijvoorbeeld aan hot topics als: de onlangs verschenen geactualiseerde “Duurzaam Veilig” visiefietsveiligheid en toenemend gebruik van e-bikes en speed pedelecs; ouderen in het verkeer; gevolgen van afleiding door gebruik van allerlei apparatuur - niet alleen in de auto maar ook door fietsers en voetgangers; automatisch rijden - utopie of realiteit? … '

Cursusleider is prof. dr. Marjan Hagenzieker, hoogleraar verkeersveiligheid TU Delft. Tot voorkort was zij daarnaast wetenschappelijk adviseur bij Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV, tegenwoordig is zij in deeltijd werkzaam bij het Noorse instituut voor transportonderzoek TØI.” Samen met prof. dr. Divera Twisk (Queensland University of Technology, Australia; voormalig SWOV) en dr. Letty Aarts (SWOV) verzorgt zij deze korte cursus.

In deze vernieuwde interactieve cursus van één dag, word je in rap tempo bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in binnen- en buitenland op het gebied van verkeersveiligheid.

Inzicht in de trends binnen verkeersveiligheid

Na het volgen van de cursus heb je meer inzicht in:

 • Trends in aantallen in typen ongevallen en slachtoffers en de nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van letselgevolgen
 • De grens tussen de verantwoordelijkheden van de verkeersdeelnemers en die van de overheden
 • De veiligheid van e-bikes en speed pedelecs
 • Gevolgen van afleiding door gebruik van allerlei apparatuur
 • Anders trainen voor het rijbewijs (Gevaarherkenningstraining en ervaring met 2todrive)
 • Automatisch rijden: utopie of realiteit

 

Bedoeld voor

Verkeersprofessionals bij gemeenten, provincies, landelijke overheid, die verkeersveiligheid in hun portefeuille hebben maar geen specialist zijn op dat gebied. 

 

Deel deze pagina

 • Reviews
  Deze cursus wordt beoordeeld met een 7,9
  “Zeer informatief, prikkelend. Door de inspirerende presentaties van beide dames werd in een dag tijd het brede spectrum van verkeersveiligheid en de nieuwe ontwikkelingen daarbinnen gepresenteerd. Goed overzicht recente ontwikkelingen. Mooi kijkje in de keuken van verkeersveiligheid en de onderzoekswereld daarachter. Goede interactie tussen beide cursusleiders.”
  Incompany voor Bureau Verkeersveiligheid ZH