Menu
Cursus
cursussen | soilmix-wanden Print deze pagina

Soilmix-wanden

Ontwerp en uitvoering

Soilmix-wanden worden gevormd door menging van de aanwezige ondergrond met toeslagmaterialen. De wanden zijn een relatief nieuwe verschijning en  worden vaak toegepast waar trillingen een risico vormen. De cursus geeft inzicht in het maakproces en de haalbare materiaaleigenschappen.

Het constructieve ontwerp van de soilmix-wanden wordt uitvoerig behandeld, eerst op basis van de theorie en aansluitend met enkele rekenvoorbeelden. De uitvoeringsgevoeligheid van de toegepaste mengtechnieken en de invloed van de oorspronkelijke bodemgesteldheid als bouwstof, maken het namelijk noodzakelijk een afwijkende procedure te volgen om de betrouwbaarheid van de toegepaste constructies te waarborgen.

Als basis voor de cursus geldt de SBRCURnet publicatie rondom deze thematiek, die in samenwerking met het Belgische instituut WTCB is ontwikkeld. Basiskennis van het ontwerp van bouwkuipen wordt verondersteld aanwezig te zijn.

Vooroplopen met soilmix

Na het volgen van de cursus kent u:

 • de stand van zaken met betrekking tot soilmix-wanden: het ontwerp, de uitvoering en de beproeving;
 • de toepasbaarheid van dit type wanden bij verschillende grondsoorten, materiaalaspecten en duurzaamheid van het soilmix-product. 

Bedoeld voor

Ontwerpers, werkvoorbereiders en calculators van aannemers in grond- en funderingstechniek, medewerkers van ingenieurs- en ontwerpbureaus, medewerkers van vergunningverlenende en toezichthoudende instanties en opdrachtgevers.

 • Cursusleiders
  Ing. E. de Jong
  Geobest BV
  Ir. B. Snijders
  CRUX Engineering BV
 • InCompany
  Aanvraag cursus incompany of op aanvraag
  *
  *
  *
  *
  *
  *