Cursus

RF1: Life data analysis and reliability testing (online)

Leer hoe je als reliability engineer de betrouwbaarheid van je product kunt voorspellen, testplannen kunt opstellen en statistisch gebaseerde aanbevelingen kunt doen ter ondersteuning van op feiten gebaseerde managementbeslissingen.

De deelnemers van de cursus Weibull Reliability Foundation 1 worden getraind om professionele Reliability Engineers te worden. Daarnaast zijn deze personen geschikt om diepgaande betrouwbaarheids- analyses te maken op bases van garantie, test of veld-data, inclusief Failure-forecasting en het geven van gefundeerde management aanbevelingen.
Andere onderdelen die in deze cursus behandeld worden, zijn het maken van test-plans, DOE’s en het maken van Physics of Failure. Voor systeem en install-base equipment leer je hoe je Reliability Growth kunnen meten gedurende de validatie van een project, Reliablity Performance in het veld en het voorsepellen van de betrouwbaarheid van het systeem en de Life-Cycle-Costs.
 

De focus tijdens de cursus is gericht op de praktische toepasbaarheid van statistiek in Reliability Analyses.

Resultaat

Na de cursus kun je projectondersteuning geven op het gebied van product betrouwbaarheid, rekening houdende met de Six Sigma methodologie. Daarnaast ben je in staat andere werknemers in je eigen organisatie te trainen.

Bedoeld voor

De cursus Reliability Foundation 1 richt zich op mensen die werken zich binnen een bedrijf bezig houden met design, testen, garantie analysis, betrouwbaarheid analyses, project planning, onderhoud of inspecties. De cursus Reliability Foundation 1 sluit tevens goed aan op leraren van universiteiten of HBO instituten. De cursus is speciaal bedoeld als verdieping en uitbreiding van de bestaande Six Sigma Black belt cursussen op het gebied van Reliability.

Opleidings- en ervaringsniveau

Uitgegaan wordt van een Academisch of HBO niveau, of eenzelfde niveau van kennis opgedaan door ervaring. 
Ervaring in data analyse is een voordeel tijdens deze cursus.

Benodigdheden

Een laptop met Microsoft Excel en het statistische software pakket Minitab moeten geinstalleerd zijn op de laptop. Een 30 dagen trial versie is te vinden op de website van Minitab. In de trainingsruimte is WLAN netwerk aanwezig. Daarnaast is een rekenmachine met log functie nodig voor dag 1 en dag 2 van de training. Breng tevens eigen data mee!

Cursusmateriaal en uw deelname aan usergroups

De cursus omvat het bijwonen van de zes trainingsdagen en 4 gratis deelnames aan Reliability Usergroups (bijeenkomsten met Reliability collega’s/ medestudenten).Naast de uitgebreide cursusmap ontvangt u het boek “New Weibull Handbook©”, SuperSMITH™ software licentie, Reliability TOOLS RVP© Software, opgaven boek PlayTIME©.

Samenwerking

Het Reliability Foundation programma is vastgesteld volgens de VDI 4002 norm in samenwerking met de Universität Stuttgart. De Universität Stuttgart is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het programma en wordt ondersteund door de Vrije Universiteit Brussel.
Deelnemers die de twee Reliability Foundation modules, 2 additionele modules uit het programma en de thesis uitvoeren ontvangen het certificaat ‘VDI Zuverlässigkeitsingenieur’ uitgegeven door de Universität Stuttgart.

Op verzoek wordt de cursus gegeven in het Nederlands of Engels.
 

Deel deze pagina

 • Informatie
  Cursusleider(s): Dhr. Ing. R. Schop (Holland Innovative)
  Cursusdata: 14, 15, 16, 28, 29 en 30 september 2020 (Eindhoven)
  Locatie: Eindhoven
  Prijs: € 4.350,00 excl. btw
  In samenwerking met: Holland Innovative
  Taal
  Dit programma kan op verzoek in het Engels worden gegeven.
 • Programma

  Tijdens de cursus worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Life data analysis with Weibull and other distributions (e/g log normal, extreme values)
  • Risk analysis; Failure forecasting
  • Maintenance prediction and planning; Warranty periods; Optimal replacement point
  • Modeling of repairable systems with independent failure-modes
  • Small sample sizes; Weibayes analysis
  • Considering test time versus costs; Zero failure testing, Sudden-Death test, Reliability Validation Planning, Confidence Growth
  • Multiple failure modes, System Reliability; Crow-AMSAA trend analysis
  • Design for Reliability in DfSS
  • Life Data collection; Usage of field data; Use of data after warranty period; FRACAS systems.
  • Execution and analysis of accelerated life tests, stress tests (ALT, HALT, MEOST, …)
  • Modeling of Accelerated Life tests (Arrhenius, Eyring, Power law, Coffin-Manson, Larsen-Miller)
  • Complicated DoE’s, Taguchi methods
  • Management aspects of Reliability Engineering