Cursus

Polymeereigenschappen en -verwerking - incompany training

Module 1 Polymeerchemie en -technologie

Deze cursus is ontwikkeld voor medewerkers die betrokken zijn bij de keuze en de toepassing van polymeren of te maken hebben met het ontwerp en de fabricage van kunststof producten, maar niet tot polymeertechnoloog zijn opgeleid. De cursus kan ook dienen voor het opfrissen van weggezakte kennis op dit gebied.

In deze module wordt de relatie gelegd tussen de structuur van polymeren en de fysische eigenschappen (keteneigenschappen, glasovergang, (semi-)kristallijne polymeren, rubber- en vloeibare toestand). Vervolgens wordt deze kennis toegepast bij de behandeling van diverse verwerkingstechnieken van polymeren. De module besluit met de mechanische eigenschappen van polymeren.

Bedoeld voor

Je bent betrokken bij de keuze en de toepassing van polymeren en/of met het ontwerp en de fabricage van kunststof producten. Je hebt een hbo-opleiding chemie, chemische technologie of werktuigbouwkunde. 

Overige modules

De cursus bestaat uit vijf modules, waarbij de eerste drie de basis vormen. De twee laatste modules bespreken de stap van polymeren naar kunststof. De losse onderwerpen zijn apart te volgen of je kunt er een aantal combineren. De gehele serie is geschikt als brede oriëntatie op de wereld van polymeerchemie en -technologie.

Ga naar de overzichtspagina polymeerchemie en -technologie.

 

Deel deze pagina

  • Reviews
    Deze cursus wordt beoordeeld met een 8,1
    “Zeer goed, duidelijke uitleg van cursusleiding. Goede samenhang. De quiz na elk hoofdstuk was erg leuk en ook goed om de leerstof extra te verwerken.”
    Cursist van Proviron Industries NV
    “Interessant. Vragen worden goed en duidelijk beantwoord. Niveau van de cursus komt overeen met de verwachting.”
    Cursist van Dutch Thermoplastic Components BV
    “Zeer nuttig. Een aanrader voor mijn collega's. Wel had ik wat gebrekkige voorkennis.”
    Cursist van Wavin M&T
    “Zeer informatief. Docent is enthousiast en betrokken.”
    Dennis Lunenborg (Dutch Thermoplastic Components BV)