Cursus

Polymer Properties & Polymer Processing

Deze cursus is ontwikkeld voor medewerkers die betrokken zijn bij de keuze en de toepassing van polymeren of te maken hebben met het ontwerp en de fabricage van kunststofproducten, maar niet tot polymeertechnoloog zijn opgeleid. De cursus kan ook dienen voor het opfrissen van weggezakte kennis op dit gebied.

In deze module wordt de relatie gelegd tussen de structuur van polymeren en de fysische eigenschappen (keteneigenschappen, glasovergang, (semi-)kristallijne polymeren, rubber- en vloeibare toestand). Vervolgens wordt deze kennis toegepast bij de behandeling van diverse verwerkingstechnieken van polymeren. De module besluit met de mechanische eigenschappen van polymeren.

Bedoeld voor

U heeft tenminste een HBO-opleiding chemie, chemische technologie of werktuigbouwkunde. 

Overige modules traject Polymeerchemie en -technologie

Naast deze module is het ook mogelijk andere modules van het traject Polymeerchemie en -technologie te volgen. Voor meer informatie over de andere modules, zie het menu hiernaast.

De gehele opleiding bestaat uit 5 modules, waar de eerste drie de basis vormen. Module 4 en 5 bespreken de stap van polymeren naar kunststof. Hoewel het programma een uitgebalanceerd geheel vormt, is intekenen op losse modules mogelijk.

Ga terug naar de overzichtspagina: polymeerchemie en -technologie

Deel deze pagina

 • Reviews
  Deze cursus wordt beoordeeld met een 8,3
  “Zeer goed, duidelijke uitleg van cursusleiding. Goede samenhang. De quiz na elk hoofdstuk was erg leuk en ook goed om de leerstof extra te verwerken.”
  Cursist van Proviron Industries NV
  “Duidelijk en helder. Goede opfrissing van kennis die veelal 20 jaar geleden al eens was gepasseerd. Extra details en filmpjes.”
  Cursist van Lantor BV
  “Interessant. Vragen worden goed en duidelijk beantwoord. Niveau van de cursus komt overeen met de verwachting.”
  Cursist van Dutch Thermoplastic Components BV
  “Zeer nuttig. Een aanrader voor mijn collega's. Wel had ik wat gebrekkige voorkennis. ”
  Cursist van Wavin M&T