Deze cursus is ontwikkeld voor medewerkers die betrokken zijn bij de keuze en de toepassing van polymeren of te maken hebben met het ontwerp en de fabricage van kunststof producten, maar niet tot polymeertechnoloog zijn opgeleid. De cursus kan ook dienen voor het opfrissen van weggezakte kennis op dit gebied.
Deze module geeft essentiële achtergrondkennis in de polymeerchemie. Allereerst de chemische structuurkenmerken, polymerisatiemechanismen, en het principe van Flory. Vervolgens een scala aan chemische aspecten van condensatiepolymerisaties en additiepolymerisaties. En tenslotte copolymerisaties en polymerisatietechnieken (o.a. suspensie- en emulsiepolymerisatie).
Je bent betrokken bij de keuze en de toepassing van polymeren en/of met het ontwerp en de fabricage van kunststof producten. Je hebt een hbo-opleiding chemie, chemische technologie of werktuigbouwkunde.
De cursus bestaat uit vijf modules, waarbij de eerste drie de basis vormen. De twee laatste modules bespreken de stap van polymeren naar kunststof. De losse onderwerpen zijn apart te volgen of je kunt er een aantal combineren. De gehele serie is geschikt als brede oriëntatie op de wereld van polymeerchemie en -technologie.
Ga naar de overzichtspagina polymeerchemie en -technologie.
“Zeer leerzaam. Goed om de achtergrond te kennen.”Cursist van Lovink Enertech BV
“De cursus behoefde specifieke voorkennis. De leerstof werd op een heldere manier gepresenteerd.”Cursist van Dutch Thermoplastic Components BV