Cursus

Polymer Characterisation

Deze cursus is ontwikkeld voor medewerkers die betrokken zijn bij de keuze en de toepassing van polymeren of te maken hebben met het ontwerp en de fabricage van kunststofproducten, maar niet tot polymeertechnoloog zijn opgeleid. De cursus kan ook dienen voor het opfrissen van weggezakte kennis op dit gebied.

Deze module behandelt karakterisering van polymeren in oplossing, controle van de kwaliteit van het eindproduct, volgen van een polymerisatie of degradatie, fysisch gedrag van polymeren in oplossingen, vaststelling van de molecuulgrootte van polymeren, en recente ontwikkelingen in de karakterisering (GPC).

Bedoeld voor

U heeft tenminste een HBO-opleiding chemie, chemische technologie of werktuigbouwkunde. 

Overige modules traject Polymeerchemie en -technologie

Naast deze module is het ook mogelijk andere modules van het traject Polymeerchemie en -technologie te volgen. Voor meer informatie over de andere modules, zie het menu hiernaast.

De gehele opleiding bestaat uit 5 modules, waar de eerste drie de basis vormen. Module 4 en 5 bespreken de stap van polymeren naar kunststof. Hoewel het programma een uitgebalanceerd geheel vormt, is intekenen op losse modules mogelijk.

Ga terug naar de overzichtspagina: polymeerchemie en -technologie

Deel deze pagina

 • Reviews
  Deze cursus wordt beoordeeld met een 8,3
  “Zeer leerzaam. Goed om de achtergrond te kennen.”
  Cursist van Lovink Enertech BV
  “De cursus behoefde specifieke voorkennis. De leerstof werd op een heldere manier gepresenteerd.”
  Cursist van Dutch Thermoplastic Components BV