Waar liggen de kansen en wat zijn de risico’s van vezelversterkte kunststoffen, ofwel kunststofcomposieten? Ze maken het mogelijk sterke, lichte en duurzame constructies te realiseren die weinig onderhoud behoeven. De trend om steeds meer vanuit de Life Cycle te denken en steeds meer duurzame en onderhoudsarme constructies te ontwerpen draagt bij aan de kansen voor kunststofcomposieten.
Kunststofcomposiet biedt een waardevol alternatief voor bijvoorbeeld staal of beton in de civiele draagconstructies en bouw. Maar om de waarde goed te kunnen beoordelen moet je als ontwerper, constructeur en opdrachtgever het functioneren van kunststofcomposieten goed kunnen inschatten.
Deze cursus geeft inzicht in materiaaleigenschappen van kunststofcomposieten in zowel ontwerp- als uitvoeringsfase, bijdragend aan een succesvolle toepassing. De materiaal- en ontwerprichtlijn CUR96, ‘Vezelversterkte kunststoffen in bouwkundige en civiele draagconstructies’, wordt behandeld. Hiermee kan o.a. een eerste constructieve beoordeling gemaakt worden.
Door het volgen van deze cursus neemt u kennis van
Professionals (technische projectleiders, adviseurs en constructeurs) die betrokken zijn in het proces van materiaalkeuze en beoordeling of toetsing van ontwerpen en uitvoeringen van civiele draagconstructies in kunststofcomposieten, zoals beheerders, opdrachtgevers, beoordelaars, vergunningverleners, aannemers, constructeurs.
“Prima georganiseerd, veel specifieke en bruikbare kennis.”G. Taal (Gemeente Noordoostpolder)
“Goed, leerzaam en relevant.”Raimond Hofstee (Dow Benelux NV)
“Zeer informatieve inleiding in nieuw materiaal.”J.W. Dusseldorp (Ingenieursbureau Amsterdam)
“Goed; informatief, leerzaam, interessant.”K.van Cann (Adviesbureau Wagemaker BV)
“Veel geleerd over VVK, maar ik blijf mijn voorkeur voor staal houden.”Gerard Bouwman (RWS, Corporate Dienst)
“Heel leerzaam en compleet.”M. Bahri (Movares Nederland BV)
“De cursus heb ik als zeer interessant ervaren. Het is voor mij een vrij nieuw materiaal en kan het goed gebruiken wanneer er een berekening ter beoordeling voor de vergunning binnen krijg. ”Martin Taams (Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied)
“Zeer interessant. Ik vond het fijn om in één cursus het brede spectrum van het materiaal toegelicht te krijgen.”