Heien en trillen van damwanden en funderingspalen

€ 1.150 excl. btw
2 dagen
Cursus
6 KE/PE-punten Constructeursregister

Gaat in op de achtergronden en theorie van het inbrengen van funderingselementen. Je krijgt de nieuwste inzichten voor het maken van een afweging van de te gebruiken hei- en trilapparatuur.

Nieuwe inzichten hei- en trilbaarheid

Het schadevrij heien en trillen van palen, damwanden en combiwanden met een minimale overlast voor de omgeving is een kunst op zich. In deze cursus leer je meer over de laatste inzichten voor het maken van een afweging van de te gebruiken hei- en trilapparatuur gegeven de lokale omstandigheden.

De cursus gaat in op de achtergronden en theorie welke ten grondslag liggen aan het heien van palen en trillen van damwanden. Daarmee kan een verwachting worden gegeven met betrekking tot de combinatie van paal of damwand en hamer- en/of trilapparatuur gegeven de locatie. Zodat op voorhand bepaald kan worden of het inbrengen van funderingselementen middels de hei- en tril techniek tot een succes zal leiden.

Van de verschillende methoden wordt ook beperkt aangegeven wat de invloed is op de omgeving. Je krijgt praktische handreikingen gebaseerd op ervaring van uitgevoerde werken en er zullen een aantal cases worden behandeld en er wordt gezamenlijk een voorbeeld gemaakt.

Schadevrij heien en trillen

De cursus stelt je in staat om:

 • Funderingselementen schadevrij op diepte te brengen
 • Te heien en trillen met zo min mogelijk hinder voor de omgeving
 • Gegronde afwegingen te kunnen maken voor te gebruiken hei- en trilapparatuur
 • Verwachtingen te geven over de combinatie van paal, damwand of combiwand en hamer- en/of trilapparatuur

Bedoeld voor

Projectleiders en projectmedewerkers werkzaam bij opdrachtgevers, opdrachtnemers van haveninfrastructuur, ingenieursbureaus, consultants en aannemers.

Cursusleider

ing. Mark Meeuwsen MSEng RC

BV Ingenieursbureau MUC

Deze cursus wordt beoordeeld met een

7,4

Programmamanager

Waarom PAOTM

 • De nieuwste postacademische kennis en kunde
 • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
 • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
 • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Geen startdatum bekend

Er is nog geen startdatum bekend. Geen zorgen, je kunt je nu inschrijven op onze interesselijst. We informeren je direct zodra er een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst
 • "Goed om zaken op een rijtje gezet te hebben. Relatief veel aandacht voor predictieprogramma's."
  Patrick Kuilman
  Royal Haskoning DHV
 • "Mooie cursus over installeren van palen en damwanden, goede aansluiting op de praktijk voor zowel uitvoering als advies."
  Jan Peter de Vries
  Gebr. De Koning BV
 • "Een inhoudelijk goed opgezette cursus. Heibaarheid is een nieuw thema voor mij. De cursus heeft me veel bijgebracht aan weetjes / logica over dit thema."
  Daniel Dobrovinski
  BAM Infraconsult BV
 • "Interessante cursus. Veel zaken waren bij mij al bekend uit de praktijk. Zeker de geleerde lessen en de eenvoudige predictiemethodes vond ik waardevol."
  Cursist werkzaam bij een bouwbedrijf
 • "Wat ik goed vond waren de sprekers direct uit het werkveld. En bijv. prognosticeren heiwerk, echt aan de slag met sommen."
  Stéphan de Jong
  Tebezo Waterbouw & Nautische Dienstverlening BV
 • "Prettig, informatief, goede sprekers."
  Martin op de Kelder
  Ingenieursbureau Amsterdam
 • "Cursus die zich richt op het aanbrengen en de mogelijkheden tot predictie."
  Edmund van Tol
  BAM Infraconsult BV

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.