Cursus

Kennissessie: Samenwerken in Bouwteams voor waterschappen

Gratis kennissessie met ruimte om te netwerken

De komende jaren wacht waterschappen grote bouwopgaven. Onder andere vanuit het Hoogwaterbeschermingsprogramma zullen waterschappen complexe bouwprojecten moeten starten en afronden. Deze bouwprojecten kennen strikte randvoorwaarden, met o.a. uitdagingen op het gebied van budget, planning, veiligheid en omgeving.
 
Vanuit waterschappen neemt dan ook de interesse toe om over te gaan op bouwteamsamenwerking. Deze vorm van samenwerking kan bijdragen aan een efficiëntere besteding van voorbereidingstijd en geld, en faalkosten bij projecten verminderen.  
 
Een bouwteamsamenwerking voorziet in een beter begrip van de belangen en behoeftes van de opdrachtgever en aannemer, doordat deze partijen (een deel van) het ontwerpproces samen doorlopen. Hierdoor krijgt de aannemer een beter begrip van het project. Dit stelt de partijen in staat de risico’s van een project beter in te schatten en te mitigeren. Communicatie, houding en gedrag zijn cruciale elementen om van een bouwteam een succes te maken.

Toegevoegde waarde bouwteam voor waterschappen

In een korte middag leggen we de hedendaagse verschijningsvormen van het bouwteam uit (inclusief het nieuwe model van het Bouwgenootschap dat rond de jaarwisseling verschijnt). Ook geven we praktische tips en tricks die helpen bij het aanbesteden en contracteren van een bouwteam. We gaan hierbij in detail in op de succesvolle samenwerking die het Waterschapsbedrijf Limburg heeft met diverse aannemers. Ons doel is om inzichtelijk te maken hoe bouwteam van toegevoegde waarde kan zijn voor waterschappen.
 
Vanzelfsprekend is er ook ruimte om te netwerken. Deelname is zonder kosten, maar niet zonder waarde. Bij no show zonder afzegging zijn wij daarom genoodzaakt om de kosten van EUR 50,- excl. btw in rekening te brengen.

Wachtlijst

Er is veel interesse voor de kennissessie Samenwerken in bouwteams voor waterschappen. PAO Techniek en Management wil graag dat deze kennis wordt verspreid bij zoveel mogelijk organisaties.  Daarom maken we gebruik van een wachtlijst. Als je de enige bent binnen jouw organisatie die deelneemt, dan heb je sowieso een plek. Mochten er meerdere deelnemers zijn van jouw organisatie, dan krijg je uiterlijk twee weken voorafgaande te horen of je inschrijving definitief is.

Deel deze pagina

 • Informatie
  Cursusleider(s): Mevr. A. Chao (Simmons en Simmons)
  Cursusdata: 28 januari 2020
  Locatie: Delft
  Roosterinformatie: 15:30 - 18:30
  In samenwerking met: Simmons & Simmons
  Waterschapsbedrijf Limburg
  Witteveen+Bos
 • Programma
  • 15:00 Ontvangst
    
  • 15:30 – 16:00 Verschijningsvormen en innovaties van het bouwteam
   Andrea Chao, advocaat bij Simmons & Simmons
    
  • 16:00 – 16:30 Do’s en don’ts bij samenwerking in bouwteam
   Quinten Niekrake, adviseur Contracteren en Aanbesteden Witteveen+Bos
    
  • 16:30 – 17:30 Ervaringen uit de waterschapspraktijk
   Har Coenen, manager afdeling Projectmanagement bij Waterschapsbedrijf Limburg
    
  • 17:30 – 18:30 Napraten met een drankje en snack