Cursus

High-performing teams in engineering

Teamontwikkeling en leiderschap

In projectomgevingen wordt kennis over leiderschap en teamontwikkeling steeds belangrijker, naast het doel. Teams worden steeds diverser en projecten steeds complexer. Hoe smeed je van een bundeling van individuen een topteam? Welke rol spelen persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en persoonlijkheden hierbij?

De meest voorkomende valkuil is dat (project) managers zich vooral focussen op het behalen van resultaten, zonder actief te investeren in het creëren van onderling vertrouwen. Deze strategie brengt onnodig risico’s met zich mee voor de betrokkenheid, motivatie en het eigenaarschap van de teamleden. Ongewenste uitstroom van talent en hoge afvloeiingskosten zijn vaak het gevolg.

Tijdens deze training leer je hoe jouw team een high-performing team wordt.  We bestuderen de cultuur van topteams uit andere sectoren en leren welke ingrediënten essentieel zijn om je eigen topteam te creëren. Na afronding heb je bouwstenen om jouw teamperformance in high-stake omgevingen te optimaliseren.

Teamontwikkeling  en leiderschap

Na het volgen van de cursus:

  • Ben je in staat om vanuit een sterke teamidentiteit topresultaten te boeken
  • Ben je in staat  je teamontwikkelingsproces te optimaliseren
  • Ben je in staat de kwaliteiten en drijfveren binnen diverse teams te benutten.
  • Ben je in staat het gedrag van teamleden effectief te beïnvloeden en de teamperformance te vergroten.
  • Ben je in staat 'geweldloze communicatie' als effectieve tool in te zetten om de onderlinge communicatie te optimaliseren.
  • Ben je in staat leiderschapsstijl en lichaamstaal effectief te benutten binnen je team.

Bedoeld voor

Professionals in een technische omgeving (wo en hbo, ongeacht studierichting), die leiding geven of gaan geven (projectleiding of lijnmanagement). Onze cursisten werken onder andere voor industriële bedrijven, ingenieursbureaus, (semi-)overheid, kennisinstellingen en aannemers. Voor het volgen van deze cursus ontvang je een certificaat

Deel deze pagina