Cursus

Blends & Composites

Deze cursus is ontwikkeld voor medewerkers die betrokken zijn bij de keuze en de toepassing van polymeren of te maken hebben met het ontwerp en de fabricage van kunststofproducten, maar niet tot polymeertechnoloog zijn opgeleid. De cursus kan ook dienen voor het opfrissen van weggezakte kennis op dit gebied.

De dag begint met (on)mengbaarheid van polymeren, oppervlaktespanning van polymeren, en compatibilisering van polymeermengsels. Een overzicht van de belangrijkste praktisch gebruikte blends sluit dit gedeelte af. Met betrekking tot composieten geeft deze module een overzicht van verstijvende minerale vulstoffen en versterkende deeltjes en vezels. Van belang is hierbij de hechting tussen matrix en vulstof voor het uiteindelijk gewenste mechanische gedrag.

Bedoeld voor

U heeft tenminste een HBO-opleiding chemie, chemische technologie of werktuigbouwkunde. 

Overige modules traject Polymeerchemie en -technologie

Naast deze module is het ook mogelijk andere modules van het traject Polymeerchemie en -technologie te volgen. Voor meer informatie over de andere modules, zie het menu hiernaast.

De gehele opleiding bestaat uit 5 modules, waar de eerste drie de basis vormen. Module 4 en 5 bespreken de stap van polymeren naar kunststof. Hoewel het programma een uitgebalanceerd geheel vormt, is intekenen op losse modules mogelijk.

Ga terug naar de overzichtspagina: polymeerchemie en -technologie

Deel deze pagina

 • Reviews
  Deze cursus wordt beoordeeld met een 7,0
  “Interessant, diep in het onderwerp.”
  Cursist van Brush HMA BV
  “Uiterst interessante cursus. Hoog niveau van chemische voorkennis benodigd.”
  Cursist van Dutch Thermoplastic Components BV