Cursus

Polymeren: afnemende eigenschappen en end of life van kunststoffen - incompany training

Module 4 Polymeerchemie en -technologie

Deze cursus is ontwikkeld voor medewerkers die betrokken zijn bij de keuze en de toepassing van polymeren of te maken hebben met het ontwerp en de fabricage van kunststof producten, maar niet tot polymeertechnoloog zijn opgeleid. De cursus kan ook dienen voor het opfrissen van weggezakte kennis op dit gebied.

Deze eendaagse module behandelt de degradatiemechanismen van polymeren en de uitwerking op de mechanische eigenschappen. Waarom wordt de E-modulus minder bij contact met vloeistoffen? Wat gebeurt er met een polymeer onder invloed van UV of hoge druk? Welke additieven zijn toepasbaar om veroudering van polymeren tegen te gaan door andere invloeden? Hoe kun je door blending de eigenschappen veranderen?

Bedoeld voor

Je bent betrokken bij de keuze en de toepassing van polymeren en/of met het ontwerp en de fabricage van kunststof producten. Je hebt een hbo-opleiding chemie, chemische technologie of werktuigbouwkunde. 

Overige modules

De cursus bestaat uit vijf modules, waarbij de eerste drie de basis vormen. De twee laatste modules bespreken de stap van polymeren naar kunststof. De losse onderwerpen zijn apart te volgen of je kunt er een aantal combineren. De gehele serie is geschikt als brede oriëntatie op de wereld van polymeerchemie en -technologie.

Ga naar de overzichtspagina polymeerchemie en -technologie.

 

Deel deze pagina

 • Reviews
  Deze cursus wordt beoordeeld met een 7,0
  “Interessant, diep in het onderwerp.”
  Cursist van Brush HMA BV
  “Uiterst interessante cursus. Hoog niveau van chemische voorkennis benodigd.”
  Cursist van Dutch Thermoplastic Components BV