Cursus

Additives in Polymers

Deze cursus is ontwikkeld voor medewerkers die betrokken zijn bij de keuze en de toepassing van polymeren of te maken hebben met het ontwerp en de fabricage van kunststofproducten, maar niet tot polymeertechnoloog zijn opgeleid. De cursus kan ook dienen voor het opfrissen van weggezakte kennis op dit gebied.

Deze module behandelt een tweetal typen additieven in polymeren: brandvertragers en stabilisatoren. De module begint met het brandgedrag van polymeren, de samenhang tussen de chemische compositie van een polymeer en zijn LOI-waarde, en methodieken om brandgevaar door middel van additieven te beheersen. Bij de stabilisatie van polymeer-systemen komen de meest gebruikte stabilisatorsystemen aan de orde, zowel m.b.t. de verwerkingsproblematiek als de beheersing van het lange-duur gebruik.

Bedoeld voor

U heeft tenminste een HBO-opleiding chemie, chemische technologie of werktuigbouwkunde. 

Overige modules traject Polymeerchemie en -technologie

Naast deze module is het ook mogelijk andere modules van het traject Polymeerchemie en -technologie te volgen. Voor meer informatie over de andere modules, zie het menu hiernaast.

De gehele opleiding bestaat uit 5 modules, waar de eerste drie de basis vormen. Module 4 en 5 bespreken de stap van polymeren naar kunststof. Hoewel het programma een uitgebalanceerd geheel vormt, is intekenen op losse modules mogelijk.

Ga terug naar de overzichtspagina: polymeerchemie en -technologie

Deel deze pagina

 • Reviews
  Deze cursus wordt beoordeeld met een 7,0
  “Interessant, diep in het onderwerp.”
  Cursist van Brush HMA BV
  “Uiterst interessante cursus. Hoog niveau van chemische voorkennis benodigd.”
  Cursist van Dutch Thermoplastic Components BV