Data-analyse en programmeren

Datagedreven organisaties succesvoller

Steeds meer bedrijven analyseren data. In 2018 voerde 22% van de bedrijven analyses uit op big data. Door toenemend gebruik van sociale media en mobiele apparaten wordt er steeds meer data geproduceerd en geregistreerd. Deze hoeveelheid aan data biedt kansen: er ontstaan nieuwe inzichten met tal van mogelijkheden om processen beter in te richten en beslissingen te nemen.

Met behulp van data presteer je beter. Data is de brandstof voor organisaties waarmee ze betere en snellere beslissingen kunnen nemen, snel op klanten kunnen reageren en nieuwe kansen of bedreigingen zien voordat de concurrentie dat doet. Meer dan de helft van de bedrijven die datagebaseerde beslissingen neemt ervaart hier al duidelijk voordelen van.

Data engineering
Steeds meer bedrijven investeren in data-analyse. Het is niet eenvoudig een datagedreven organisatie te worden. Het vraagt brede en specialistische statistische en bedrijfsmatige kennis. Uit een recent Gartner-rapport blijkt dat bijna de helft van de organisaties ondanks grote investeringen in data-initiatieven problemen heeft om dit in productie te brengen. Hier speelt data engineering een belangrijke rol. Door het analyseren, ontwerpen, realiseren en visualiseren van data-oplossingen zorg je ervoor dat de gegevens optimaal ingezet worden om de bedrijfsdoelstellingen te behalen.

Technische innovaties
Gevestigde bedrijven ondervinden steeds meer concurrentie van op technologie gebaseerde nieuwkomers. En juist in de technische branche neemt het aantal initiatieven op dit gebied snel toe. Het inzetten van automatisering en datagestuurde projecten is van groot belang. Met artificial intelligence en machine learning maak je voorspelmodellen en zorg je ervoor dat je bijblijft of zelfs voorloper wordt in de markt.
Ben of ga jij aan de slag met het analyseren van data? Of wil je de slag maken naar een datagedreven organisatie? En wil je daarvoor basiskennis of juist gespecialiseerde kennis opdoen? Met onze cursussen leer je actuele methoden kennen waarmee je belangrijke trends en verbanden uit jouw data haalt.

Gerelateerde cursussen

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.