Essentials of predictive analytics

€ 1.395 excl. btw
2 dagen
Cursus
Op verzoek in het Engels

Tijdens deze cursus leer je essentiële data science vaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen en gebruiken van adequate voorspellingsmodellen voor besluitvorming op basis van kwantitatieve gegevens.

Voorspellen met modellen: AI en machine learning in de praktijk

Deze cursus introduceert op een efficiënte manier de essentiële data science vaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen en gebruiken van adequate voorspellingsmodellen voor besluitvorming op basis van kwantitatieve gegevens.

Enerzijds worden de principes van veelgebruikte methoden voor regressie, classificatie en detectie van gegevensclusters besproken, met speciale aandacht voor de gevolgen van big data invloeden. Anderzijds wordt aan de hand van concrete voorbeelden geïllustreerd hoe modellen te valideren, te vergelijken en te gebruiken zijn.

Uniek is dat deelnemers tijdens de cursus ervaring opdoen in het visueel programmeren van data workflows, waarmee model-fit, -validatie en -vergelijk eenvoudig in de praktijk uit te voeren zijn.

Voorspellingsmodellen toepassen voor besluitvorming

Na afloop van deze cursus:

  • Heb je een overzicht over actuele methoden voor predictive modeling, zoals die beschikbaar zijn binnen de gebieden van statistiek, kunstmatige intelligentie en machine learning.
  • Kun je zelf, in standaard situaties, dergelijke modellen ontwikkelen, daarbij gebruik makend van software, zoals bijvoorbeeld IBM-Modeler, SAS-Enterprise Guide en Enterprise Miner of Orange om data workflows visueel te programmeren.
  • Heb je praktische ervaring opgedaan met het valideren, interpreteren en vergelijken van alternatieve modellen en het gebruik ervan bij beslissingsondersteuningen.

Bedoeld voor

Academici en hbo’ers die betrokken zijn bij de analyse van kwantitatieve gegevens en het gebruik van beslissingsondersteuningsmodellen, zoals medewerkers en managers die de kwaliteit van ontwikkelde modellen willen beoordelen en vergelijken en/of die deze processen beheersen en aansturen. De cursus is ook geschikt voor docenten van universiteiten of hogescholen die geïnformeerd willen worden over ontwikkelingen op het gebied van data science, data mining en data analytics.

Op verzoek in het Engels

Wil je de cursus in het Engels volgen? Vermeld dit dan bij inschrijving in het veld opmerkingen.

Cursusleider

Data-analyse en programmeren

dr. Koo Rijpkema

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

“Lesgeven staat voor mij voor het delen van kennis en passie, mensen inspireren en fascineren door de toepassing van statistiek.”

PAOTM wordt gemiddeld beoordeeld met een

8,3

Programmamanager

Waarom PAOTM

  • De nieuwste postacademische kennis en kunde
  • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
  • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
  • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Eerstvolgende data

Essentials of predictive analytics

Startdatum: 5 februari 2025
Locatie: Utrecht
Prijs: € 1.395 excl. btw
Inschrijven

Staat je gewenste datum er niet tussen?

Schrijf je in voor de interesselijst. We informeren je zodra een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.