Data-analyse en programmeren

Het hele team naar the next level met een incompany training

In het voorjaar van 2023 volgde  een gemêleerd gezelschap van Endress+Hauser een incompany training van PAOTM gericht op Data Mining & Predictive Modeling. Tomaso Della Vedova, verantwoordelijk voor de Voedingsmiddel Industrie binnen Endress+Hauser, deelt graag zijn ervaringen over de cursus. Samen met zijn collega Chantal Visser, HR Service Partner, blikken we terug op de cursus onder leiding van lecturer data-analyse aan TU/e Koo Rijpkema.

Endress+Hauser is een wereldwijde leider op het gebied van meetinstrumenten, diensten en oplossingen voor industriële procestechniek. Zij helpen en ondersteunen klanten met verbeteringsprocessen (optimalisatie) en data-analyse bij problemen.

Waarom een incompany training bij PAOTM?
Tomaso en Koo Rijpkema zijn geen vreemden van elkaar. Eerder heeft Tomaso deelgenomen aan de cursus Multivariate data analysis onder leiding van Koo. Omdat Tomaso graag verder wilde groeien in dit onderwerp én omdat hij goede ervaring had met Koo en PAOTM, heeft hij eerder dit jaar weer aangeklopt bij Koo. Samen is er gekeken hoe de verdieping kon plaatsvinden. Van belang was dat er eigen casussen besproken werden. Toen dat geen probleem bleek en ook het kostenplaatje in de smaak viel was de keuze voor een incompany training gemaakt.

Terugblik op de cursus
De afdelingen marketing, service, projecten en verkoop waren vertegenwoordigd tijdens de cursus, allen met hun eigen instapniveau. Met het volgen van de cursus wilden ze het algemene kennisniveau van de deelnemers opschalen en meer begrip kweken van het toepassen van methoden. Tijdens de cursus kwamen alle data-analysetechnieken aan bod, enkelen werden er toegepast.

Deelnemers en de cursusleider zijn erg enthousiast over de cursus. Het hoge niveau en rappe tempo heeft ze de juiste kennis gegeven. De groep is aan de slag gegaan met eigen casussen, zoals data-analyse vanuit de cloud omgeving, welke zij voor predictive maintenance doeleinden wilden gebruiken. Hiermee hebben ze mooie stappen behaald.

Kennis actief blijven gebruiken
Door actief met de opgedane kennis aan de slag te gaan willen de deelnemers het geleerde binnen Endress+Hauser meegeven aan andere collega’s. Het plan ligt op tafel om iedere drie maanden bijeen te komen om een actueel probleem op te lossen met behulp van de geleerde techniek uit de incompany training.

Vervolg training
Alle data die binnen Endress+Hauser gebruikt wordt heeft een tijdcomponent; iets wat zojuist gebeurd is heeft effect op nu, dat is van groot belang. Daarom laten Tomaso en zijn team het niet bij deze cursus. Een kleine afvaardiging van de deelnemers komt binnenkort bijeen om dieper in te gaan op tijdreeksanalyses, uiteraard weer onder leiding van Koo.

Ben jij werkzaam in het werkveld van data science en loop je tegen iets aan? Of wil je graag op een interactieve manier op de hoogte blijven van laatste ontwikkelingen, individueel of met je team? Meld je dan aan voor de cursussen van Koo Rijpkema op het gebied van data science en applied statistics of informeer naar de incompany mogelijkheden.

Cursusleider

Data-analyse en programmeren

dr. Koo Rijpkema

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

“Lesgeven staat voor mij voor het delen van kennis en passie, mensen inspireren en fascineren door de toepassing van statistiek.”

Download de studiegids

Wil je graag een compleet overzicht van al onze cursussen en opleidingen? Download dan de digitale studiegids!

Gerelateerde cursussen