Data-analyse en programmeren

Voorspellen met modellen

In elke organisatie is data beschikbaar. Door toenemende automatisering en digitalisering wordt de hoeveelheid data steeds groter. Door het analyseren van deze gegevens kunnen waardevolle nieuwe inzichten ontstaan om processen beter in te richten, beslissingen te nemen en zelfs betrouwbare voorspellingen voor de toekomst te doen.

Data-engineering is hierbij het sleutelwoord: door het analyseren, ontwerpen, realiseren en visualiseren van data-oplossingen zorg je ervoor dat gegevens optimaal ingezet worden om de bedrijfsdoelstellingen te behalen. Bedrijven die datagebaseerde beslissingen nemen, geven aan hier veel voordeel van te hebben.

AI en machine learning in het technische veld
Juist in de technische branche, waar artificial intelligence en machine learning steeds vaker en breder wordt ingezet, is bijblijven door de inzet van datagestuurde projecten van levensbelang. Hiermee kun je snel op klanten reageren en nieuwe kansen of bedreigingen zien. Door met AI software te kunnen laten redeneren en problemen op te lossen en met machine learning machines de eigen performance te laten verbeteren dankzij statistische wetenschap kun je proactief reageren op de markt en de concurrent voor blijven.

Zelf voorspellend analyseren?
Ben of ga jij aan de slag met het analyseren van data? En wil je daarmee voorspellingen doen voor besluitvorming? In de cursus Essentials of predictive analytics leer je methoden voor predictive modeling uit de statistiek, AI en machine learning toepassen. Je kunt modellen valideren, interpreteren en vergelijken en zo bedrijfsbeslissingen ondersteunen en sturen.

Werk je met tijdreeksen en wil je deze zo goed mogelijk leren te analyseren, modelleren en gebruiken om voorspellingen te doen? Volg dan de cursus Time series analysis and forecasting. Je gaat op zoek naar structuren en patronen om het proces te verklaren en nieuwe reeksen die trend- of seizoengebonden zijn.

Voor wie werkt met big data en op basis van deze grote hoeveelheden gegevens wil leren voorspellen met modellen is er de cursus Data mining & business analytics.

Gerelateerde cursussen

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.