Bouwkunde

Woningmarkt

Cursussen over de woningmarkt

PAO Techniek en Management verzorgt diverse cursussen voor mensen die beroepsmatig betrokken zijn bij de woningmarkt. Vooral mensen die professionele interesse hebben in de huizenmarkt, huisvesting en ruimtelijke ordening, sociale huurwoningen en koopwoningen, doen hun voordeel met deze cursussen. Zij zullen beleidsmatig en/of in hun bedrijfsvoering te maken hebben met deze onderwerpen.

In de diverse cursussen komen alle ins en out van de woningmarkt aan bod, vanuit diverse perspectieven. Zowel vanuit woningcorporaties bezien, als vanuit commerciële partijen, vanuit samenwerking als vanuit concurrentiepositie. De docenten zullen tijdens de cursussen in gaan op de verhoudingen in de huizenmarkt, zoals bijvoorbeeld huisvesting via sociale huur woningen versus koopwoningen. En de samenstelling van de portefeuille van verschillende partijen. De docenten stimuleren tijdens de cursus de discussie over het huidige woningmarkt, het systeem, de uitgangspunten, het beleid en de koopmarkt ten opzichte van de (sociale) huurmarkt.

Specifiek zijn deze cursussen over de huizenmarkt gericht op iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen op de woningmarkt vanuit beleid of commercie. Hierdoor zijn de cursussen uitermate geschikt voor mensen die zich begeven op het gebied van woonbeleid, woningverkoop, (ver)huurbeleid, portefeuille- en assetmanagement.

Gegeven door experts

De cursusleiders die de cursussen vormgeven zijn allen experts op het gebied van de woningmarkt en huisvesting. Voor de cursussen werken zij samen met specialisten wie zowel in theorie als praktijk hun kennis up to date houden. In deze cursussen wordt samengewerkt met o.a. de TU Delft, faculteit Bouwkunde MBE.

Na het volgen van de cursussen ken je de trends en ontwikkelingen op het specifieke gebied van de cursus. Je bent goed op de hoogte en kunt verder bouwen op de kennis die je hebt. Hiermee kan je de samenwerking zoeken met andere partijen, je portefeuillebeleid nog beter in lijn brengen met je doelstelling en je strategie scherper neerzetten.

Hoge waardering

De cursussen over de woningmarkt die PAOTM in het verleden georganiseerd heeft zijn door de cursisten beoordeeld met een 8,5. De deelnemers waren zeer te spreken over de inhoudelijke diepgang van de cursussen, hebben nu meer kennis over de markt, de ontwikkelingen en processen en kunnen nu in hun eigen organisatie een inhoudelijker bijdrage leveren.

Doelgroep

Functies voor wie de cursussen uitermate geschikt zijn hebben titels als:  projectontwikkelaar, beleidsmaker bij woningcorporaties of gemeenten, verhuurmedewerker, woonconsulent, hypotheekadviseur, portefeuillemanager, assetmanager, volkshuisvester, beleidsmedewerker, manager wonen of woondiensten, vertegenwoordiger van huurdersorganisaties en professionals betrokken bij de woonruimteverdeling.

Doelorganisaties

Mensen met een titel als bovenstaande werken hoogstwaarschijnlijk bij organisaties als: woningcorporaties, gemeenten, banken, hypotheekverstrekkers, makelaarskantoren en projectontwikkelaars.

Cursuspakket woningmarkt

PAOTM heeft de organisatie van deze (voormalig OTB; Onderzoeksinstituut voor Technische Bestuurskunde) cursussen in 2020 overgenomen van de TU Delft, faculteit Bouwkunde (afdeling Management in the Built Environment). Deze verschillende cursussen betreffende de woningmarkt, huizenmarkt.  De faculteit Bouwkunde blijft inhoudelijk verantwoordelijk voor het programma terwijl PAOTM nu de organisatie en administratieve handelingen voor de cursussen op het gebied van wonen verzorgt.

Vragen

Onderstaande cursussen worden weer georganiseerd. Heb je vragen, neem dan contact met ons op via info@paotm.nl  of bel PAO Techniek en Management op 015 – 278 46 18.

Waarom PAOTM

  • De nieuwste postacademische kennis en kunde
  • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
  • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
  • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Woningmarktcursussen