Uitdagingen voor veilig drinkwater voor later

do 12 mei 2022

Deze week rollen alle tien drinkwaterbedrijven van Nederland blauwe lopers uit om gezamenlijk te laten zien hoe belangrijk het voor Nederland is om de toekomst van ons drinkwater te beschermen en veilig te stellen. In de maand mei en juni 2022 worden door de drinkwaterbedrijven samen met andere stakeholders regionale dialoogtafels ingericht om te praten over de toekomst van drinkwater, de vraagstukken, problemen en een gezamenlijke weg naar mogelijke oplossingen.

Om de komende decennia veilig en betrouwbaar drinkwater te kunnen blijven leveren, moet de watersector investeren. In de bescherming van de bronnen (om de beschikbaarheid van schoon water te garanderen), in nieuwe behandelingstechnologieën (om de opkomende verontreinigende stoffen te behandelen), in digitale technologieën en bij het microbieel veilig maken van drinkwaterdistributie- en leveringsnetwerken. Verder staat de duurzaamheid in de drinkwatersector centraal in het hele proces van productie tot distributie en behandeling van gebruikt water. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, speelt technologische innovatie een centrale rol. Nieuw onderzoek in de sector is een sleutel tot innovatie en staat centraal bij de oplossing van de opkomende problemen.

Om de nieuw geproduceerde kennis van de academische wereld naar de industrie te brengen, ontwerpt en ontwikkelt PAOTM cursussen samen met de experts uit zowel de academische wereld als de industrie. PAOTM speelt zijn rol om de waterleiders van de toekomst op te leiden en zo klaar zijn om oplossingen te vinden voor opkomende problemen in de watersector. We doen met z'n allen ons best om ervoor te zorgen dat in 2050 we in Nederland nog steeds veilig en betrouwbaar kraanwater drinken!

Benieuwd welke cursussen je momenteel kunt volgen?
Basiscursus aquatische ecologie
Aquatisch ecologische systeemanalyse
Circulaire afvalwaterzuivering: de laatste inzichten
Duurzame drinkwatervoorziening
Digitalisering in drink- en afvalwater

Een overzicht van het complete actuele aanbod vind je op de themapagina Watermanagement en Waterzuivering.

Deel deze pagina