Terugblik webinar Impact of corrosion on the health and safety of economy and industry

do 12 mei 2022

Dr. Reza Javaherdashti, expert in meer dan 400 corrosie projecten wereldwijd, deelde afgelopen dinsdag 10 mei zijn kennis in het PAOTM webinar Impact of corrosion on the health and safety of economy and industry. Hij schetste aan de hand van een aantal Nederlandse projecten hoe smart corrosion management niet alleen kosten kan besparen maar vooral ook onze infrastructuur veilig houdt. 

De kosten van corrosie in Nederland zijn enorm: minimaal 20 miljard euro per jaar. Actuele voorbeelden van constucties in Nederland die aandacht vragen zijn de Pier in Scheveningen en het kanaal Gent-Terneuzen. Op deze plaatsen zie je hoe onze infrastructuur en economie flink aangetast kan worden.  

Corrosie is een issue dat vooral economisch ecologische gevolgen heeft, naast de technische uitdagingen. Zowel technisch ingenieurs als managers moeten daarom betrokken zijn. De ingenieurs kunnen corrosie management methoden inzetten en de managers dienen corrosion knowledge management (CKM) technieken toe te passen. Zodoende wordt niet alleen het technische risico kleiner, maar ook de kosten voor de samenleving. 

In het webinar zette Reza het kader uit voor smart corrosion management. Publiek bewustzijn van een specialistisch technisch thema als corrosie moet breed in de samenleving aanwezig zijn om te komen tot oplossingen en preventie van corrosie. 

Heb je ook interesse in corrosie management? Kijk het webinar terug.
Helaas liet de techniek ons aan het begin van het webinar en tussendoor soms even in de steek, maar gelukkig heeft Reza de kijkers kunnen voorzien van een mooie introductie en praktische toepassingen in het vakgebied. 

Meer leren over corrosie? Schrijf je dan direct in voor de cursus Microbiologically influenced corrosion (MIC) of constructions: steel and concrete

 

None

Deel deze pagina