Stel het ‘blauwe goud’ veilig, doe mee met WaterbouwTV!

wo 15 maart 2017

Wilt u vernieuwingen op de voet volgen? Bijzondere oplossingen en resultaten makkelijker delen met collega’s en vakgenoten? Studenten inspireren en verrijken met prachtige praktijkvoorbeelden? Sneller met nieuwe kennis aan de slag kunnen?

Wat tot nu toe lijkt te ontbreken in de Waterbouwsector is toegang tot beeldende kennis en voorbeeldprojecten uit het hele werkveld. Een werkveld dat nog al eens te maken heeft met projecten met een uniek karakter en weinig herhalingen. 

WaterbouwTV biedt hulp

door alle dagen van het jaar toegang te bieden tot inspiratie, kennisverrijking en bewijs van kunnen. Voor (aanstormend) waterbouwtalent, docenten en de buitenwereld. Hiervoor wordt WaterbouwTV, nu het beeldarchief van de Waterbouwdag, ontwikkeld tot een videoplatform met een continu groeiend aanbod van educatieve en wervende filmpjes van o.a. projecten, presentaties en onderwijsmodules. Ook gaat WaterbouwTV organisaties helpen hun projecten en opleidingen eenvoudig vast te leggen. Zo maakt WaterbouwTV borgen en delen van kennis makkelijker en vergroot de zichtbaarheid van de ontwikkelingen in de sector.

Wat levert het op?

  • Professionals kunnen sneller leren van anderen en kennis door geven aan (nieuwe) collega’s en vakgenoten.
  • Docenten/kennisleveranciers kunnen eenvoudig hun lesprogramma verrijken en studenten nog beter boeien en krijgen extra munitie voor het werven van nieuwe studenten.
  • Studenten kunnen zich praktijkkennis makkelijker eigen maken en het leren toepassen. Zij krijgen zo input voor nieuwe kennisontwikkeling en een betere aansluiting op de praktijk.
  • De hele sector inclusief overheidsprogramma’s profiteert van de borging van kennis en kunde bij nieuwe waterbouwers: het ‘blauwe goud’ wordt veilig gesteld.

U bepaalt het succes!

‘Waterbouwtv 2.0’ wordt een succes als zo veel mogelijk partijen meedoen. Meld daarom uw organisatie aan! De Stichting WaterbouwTV gaat graag met u in gesprek om te bepalen wat WaterbouwTV voor u kan betekenen en op welke wijze uw organisatie kan bijdragen aan het succes van het platform.

Aanmelden kan bij Ger Vergeer op ger.vergeer@sbrcurnet.nl. Wilt u eerst meer weten, bel dan Wilma Klaren-Agema (tel. 06-13183266) of Ger Vergeer (06-50999667).

NB De initiatiefgroep voor WaterbouwTV bestaat uit Ger Vergeer (SBRCURnet, organisator van de Waterbouwdag), Henk Jan Verhagen (hoofddocent TU Delft), Patrick de Lange (landelijk coördinator waterbouwdocenten Hogescholen), Erik de Bruine (programmamanager PAO-Techniek en Management), Stefan Flos (videomaker/ontwikkelaar WaterbouwTV) en Wilma Klaren-Agema (communicatieprofessional).

Deel deze pagina