Nieuwe Eurocode 0 voor constructief ontwerp

Voor het aantonen van constructieve veiligheid hanteren we de Eurocodes 0 t/m 9 (EN 1990 t/m 1999). Op dit moment worden de normen herzien. Dit brengt grote veranderingen met zich mee in de ontwerppraktijk in de bouwsector.

De eerste nieuwe norm, die al in 2020 van kracht wordt, is de Eurocode 0: Grondslagen (EN 1990). De herziening houdt onder meer in dat de normen eenvoudiger worden. En het aantal nationale invullingen van de lidstaten wordt minder. De wijzigingen hebben gevolgen voor de werksituatie van elke constructeur.  

Direct inzicht in de consequenties
Ben jij betrokken bij constructief ontwerp? En wil je weten wat er verandert aan de grondslagen van Eurocode 0? Op 18 september brengt prof. dr. ir. Raphaël Steenbergen (TNO, TU Delft, UGent) jou op de hoogte van de wijzigingen tijdens de cursus Nieuwe Eurocode 0 (EN 1990): grondslagen van constructief ontwerp.

Het Noorse lid van de normcommissie prof. dr. J. Köhler (NTNU Dept. Structural Engineering Materialteknisk) is aanwezig. Hij belicht de achtergronden en gaat met jou en je medecursisten in gesprek over de wijzigingen in de Eurocode. Je discussieert mee over de veranderingen en weet direct wat de impact is voor jouw werk.

None

Deel deze pagina