Cursus

Verkeersveiligheid: nieuwe ontwikkelingen

'U wordt bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid. Denk bijvoorbeeld aan hot topics als: fietsveiligheid en toenemend gebruik van e-bikes en speed pedelecs; ouderen in het verkeer; gevolgen van afleiding door gebruik van allerlei apparatuur - niet alleen in de auto maar ook door fietsers en voetgangers; opkomst van stille elektrische auto's; automatisch rijden - utopie of realiteit? ...'

Cursusleider is prof. dr. Marjan Hagenzieker, hoogleraar verkeersveiligheid TU Delft en wetenschappelijk adviseur bij Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV. Samen met dr. Divera Twisk (SWOV) verzorgt zij deze korte interactieve cursus van één dag, waarin u in rap tempo wordt bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid. 

Verschillende onderwerpen komen aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan hot topics als: fietsveiligheid en toenemend gebruik van e-bikes en speed pedelecs; ouderen in het verkeer; gevolgen van afleiding door gebruik van allerlei apparatuur - niet alleen in de auto maar ook door fietsers en voetgangers; opkomst van stille elektrische auto's; automatisch rijden - utopie of realiteit? … ”

Bedoeld voor

Verkeersprofessionals bij gemeenten, provincies, landelijke overheid, die verkeersveiligheid in hun portefeuille hebben maar geen specialist zijn op dat gebied. 

 

Deel deze pagina

 • Informatie
  Cursusleider(s): Mevr. Prof.dr. M.P. Hagenzieker (SWOV), Mevr. Dr. D.A.M. Twisk (SWOV)
  Cursusdata: 8 oktober 2018
  Locatie: Amersfoort
  Prijs: € 585,00 excl. btw
 • Reviews
  Deze cursus wordt beoordeeld met een 7,9
  “Zeer informatief, prikkelend. Door de inspirerende presentaties van beide dames werd in een dag tijd het brede spectrum van verkeersveiligheid en de nieuwe ontwikkelingen daarbinnen gepresenteerd. Goed overzicht recente ontwikkelingen. Mooi kijkje in de keuken van verkeersveiligheid en de onderzoekswereld daarachter. Goede interactie tussen beide cursusleiders. ”
  Incompany voor Bureau Verkeersveiligheid ZH