Menu
Cursus
cursussen | verdiep-je-in-aardwarmte-geothermie Print deze pagina

Geothermie

Verdiep je in aardwarmte

Aardwarmte of geothermie biedt een immens energie potentieel onder onze voeten. Voor verwarming van gebouwen, woningen of kassen staat het in Nederland inmiddels meer en meer in de belangstelling. Op dieptes van 2 tot 3 km is een temperatuur van 70 tot 100°C beschikbaar. Door een boring te maken naar die dieptes komt water met deze temperatuur uit de bodem. 

In deze cursus leert u wat er komt kijken bij een aardwarmteproject: van het  geologisch onderzoek, het inschatten van de onzekerheden en de voorspelling van het vermogen tot en met de realisatie en de uiteindelijke exploitatie. 

Specialisten die betrokken zijn bij de verschillende fasen delen hun kennis en ervaring en geven u inzicht in wat er allemaal bij een aardwarmteproject komt kijken. Eventuele risico’s van een Geothermie project komen ook aan de orde.

Inzicht in aardwarmte

Deze cursus biedt u:

 • inzicht in de relevante aspecten, onderdelen, risico’s en processen;
 • inzicht in de ondergrondse parameters die de technische haalbaarheid van een geothermie project bepalen;
 • inzicht in de benodigde vergunningen en de relevante wet- en regelgeving;
 • basiskennis met betrekking tot geothermie zodat u als initiatiefnemer/opdrachtgever makkelijker kunt communiceren met de diverse betrokken partijen ;
 • inzicht in de relevante aspecten die tijdens de exploitatiefase van een geothermieproject bepaald zijn voor het rendement.

Bedoeld voor

De cursus behandelt een geothermisch project ‘van kop tot staart’ en is daarmee interessant voor alle actoren in het speelveld voor geothermie: tuinders, energiebedrijven, woningbouwverenigingen, industrieën, leveranciers, financiers, vergunningverleners en subsidieverleners en technisch specialisten werkzaam bij ingenieursbureau en aannemers.

 • InCompany
  Aanvraag cursus incompany of op aanvraag
  *
  *
  *
  *
  *
  *