Cursus

Python voor ingenieurs: de verdieping

Theoretische achtergronden en gevorderde toepassingen

In deze cursus ga je dieper in op de verschillende concepten achter Python. Er wordt ingegaan op objectgeoriënteerd programmeren, de opbouw van modules en packages, datastructuren en foutenafhandeling. Verder komt het ontleden van code, verbeteren van de leesbaarheid en optimaal gebruik van een IDE aan bod. Tot slot is er ruimte om dieper in te gaan op specifieke toepassingen.

Python leer je het best door het gewoon te doen. Toch kan het zijn dat je daardoor code krijgt die nog niet optimaal is, omdat je bepaalde Python concepten nog niet beheerst of gewoonweg niet wist dat het ook anders kan. In deze cursus ga je met een nieuwe blik naar je code kijken. Je leert je code handiger op te zetten en sneller te maken, daarbij zorg je dat het begrijpelijk blijft zodat ook je collega’s jouw code kunnen gaan gebruiken.

In de cursus wordt theoretische achtergrond afgewisseld met zelfstandig werken. De cursus wordt in een kleine groep gegeven waardoor er ook voldoende mogelijkheden zijn om aan je persoonlijke leerdoelen te werken. Verder komen er toepassingen aan bod, waaronder het gebruik van een API, geavanceerde data-analyse en het bouwen van een GUI. 

Vérder met Python

Tijdens deze cursus leer je:

 • hoe een Python package is opgebouwd;
 • wanneer je welk datatype gebruikt;
 • hoe je de effectiviteit van je code kan inschatten (logging, warnings, errors, tests);
 • objectgeoriënteerde code te schrijven;
 • samenwerken aan code in een groepsopdracht;
 • er is ruimte om in te gaan op je eigen specifieke doelen.

 

Bedoeld voor

Mensen die al enige ervaring hebben met Python. Dat wil zeggen: zelfstandig een script kunnen schrijven om bijvoorbeeld data te visualiseren of berekeningen te automatiseren. Enige ervaring met de numpy, pandas of matplotlib package is een pré. Voor deze cursus wordt verondersteld dat je for-loops en if-statements kan toepassen.

De cursus richt zich op de 'intermediate' programmeurs. Voor beginnend Python programmeurs is de cursus Python voor ingenieurs beter geschikt, ook als je al enige ervaring hebt in Matlab, R of een andere programmeertaal.

Voor gevorderde Python programmeurs die al meer dan 5 jaar meerdere dagen per week met Python werken of geïnteresseerd zijn in specifieke IT-onderwerpen (zoals multiprocessing, system programming (pipes, threads, forks, etc.), python decorators, async programmeren), is deze cursus ook minder geschikt.

Twijfel je of deze cursus past bij jouw niveau? Neem dan contact op met ons via info@paotm.nl en één van de docenten zal je bellen.
 

Let op! Je dient naar de cursus een laptop mee te nemen waarop je Python packages kan installeren.
 

Deel deze pagina

 • Informatie
  Cursusdata: 24, 25, 31 maart, 1 april 2022
  Dagindeling: dagcursus
  Locatie: Amersfoort
  Nabij treinstation en goede parkeergelegenheid
  Prijs: € 1.750,00 excl. btw
  Prijs is inclusief alle materialen en catering
 • Reviews
  Deze cursus wordt beoordeeld met een 8,0
  “Het was naar mijn idee een zeer waardevolle, leerzame en plezierige cursus. Boven verwachting.”
  Cursist werkzaam bij waterschap
  “Leuk en leerzaam, goede verdeling tussen zelf oefenen met stoff/eigentoepassing en theorie. Fijn dat er zoveel ruimte/tijd voor vragen is.”
  Cursist werkzaam bij geotechnisch adviesbureau
  “Leuke cursus, met goede afwisseling tussen theorie en zelfstandig werken.”
  Cursist werkzaam bij chemiebedrijf