Cursus

Python voor ingenieurs: de verdieping

Theoretische achtergronden en gevorderde toepassingen

In deze cursus ga je dieper in op de verschillende concepten achter Python. Er wordt ingegaan op objectgeoriënteerd programmeren, de opbouw van modules en packages, datastructuren en foutenafhandeling. Verder komt het ontleden van code, verbeteren van de leesbaarheid en optimaal gebruik van een IDE aan bod. Tot slot is er ruimte om dieper in te gaan op specifieke toepassingen.

Python leer je het best door het gewoon te doen. Toch kan het zijn dat je daardoor code krijgt die nog niet optimaal is, omdat je bepaalde Python concepten nog niet beheerst of gewoonweg niet wist dat het ook anders kan. In deze cursus ga je met een nieuwe blik naar je code kijken. Je leert je code handiger op te zetten en sneller te maken, daarbij zorg je dat het begrijpelijk blijft zodat ook je collega’s jouw code kunnen gaan gebruiken.

In de cursus wordt theoretische achtergrond afgewisseld met zelfstandig werken. De cursus wordt in een kleine groep gegeven waardoor er ook voldoende mogelijkheden zijn om aan je persoonlijke leerdoelen te werken. Verder komen er toepassingen aan bod, waaronder het gebruik van een API, geavanceerde data-analyse en het bouwen van een GUI. 

Vérder met Python

Tijdens deze cursus leer je:

 • hoe een Python package is opgebouwd;
 • wanneer je welk datatype gebruikt;
 • hoe je de effectiviteit van je code kan inschatten (logging, warnings, errors, tests);
 • objectgeoriënteerde code te schrijven;
 • samenwerken aan code in een groepsopdracht;
 • er is ruimte om in te gaan op je eigen specifieke doelen.

 

Bedoeld voor

Mensen die al enige ervaring hebben met Python of behoorlijke ervaring (2+ jaar) met andere programmeertalen en die, zowel op het theoretische als praktische vlak meer uit Python willen halen. Voor deze cursus wordt verondersteld dat je for-loops, if-statements en functies kan schrijven in Python.

Let op! Je dient naar de cursus een laptop mee te nemen waarop je Python packages kan installeren.

 

Hybride cursus: klassikaal, maar ook online te volgen

Deze cursus wordt (onder voorbehoud van de dan geldende restricties) klassikaal gegeven conform de RIVM-richtlijnen vanwege COVID-19, maar is in verband hiermee ook online te volgen. Geef s.v.p. bij het inschrijven aan hoe je de cursus wilt volgen.

Deel deze pagina

 • Informatie
  Cursusdata: 7, 8, 14 en 15 oktober 2021
  Dagindeling: dagcursus
  Locatie: Amersfoort
  nabij station CS en goed bereikbaar met de auto
  Prijs: € 1.675,00 excl. btw
  Prijs is inclusief alle materialen en catering