Cursus

Leiderschapsontwikkeling voor ingenieurs

Het complete programma

Tijdens het programma Leiderschapsontwikkeling voor ingenieurs bouw jij jouw fundering voor effectief leiderschap in een technische omgeving. Het programma belicht in zeven modules diverse aspecten, zodat je een compleet pallet hebt met skills die je kunt toepassen in je eigen omgeving.

In de training maak je een analyse van jouw talenten, jouw invloed op anderen en de dynamiek van een team. Er wordt ingegaan op verschillende stijlen van leidinggeven en jouw voorkeur. Je leert per situatie welke stijl effectief is. Aan de hand van jouw persoonlijke stijl leer je de essentiële skills waarmee je weerstand kunt benutten, de dialoog opzoekt en de samenwerking verbetert. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan het motiveren van anderen en het creëren van draagvlak door middel van presenteren en visueel denken.

De training is zo opgezet dat jouw ervaring wordt gekoppeld aan de theorie. Met behulp van oefeningen, rollenspelen en groepsdiscussies ontwikkel je inzicht om jezelf als een krachtige leider te positioneren binnen je organisatie. Voor een interactieve groepsdynamiek en voldoende aandacht voor de individuele deelnemers is de training bedoeld voor maximaal 12 deelnemers.

Resultaten

Met het programma Leiderschapsontwikkeling voor ingenieurs leer je: 

  • Het effect van jouw (non)verbale communicatie op anderen
  • Draagvlak te creëren en weerstand weg te nemen
  • Over jouw persoonlijkheid type en hoe dit in je voordeel te gebruiken om effectief te beïnvloeden 
  • Over situationeel leiderschap en emotionele intelligentie om het maximale uit je team of afdeling te halen
  • Over visueel denken en hoe dit te gebruiken om de communicatie tussen jou en je omgeving te verbeteren

 

Bedoeld voor

Professionals in een technische omgeving (wo en hbo, ongeacht studierichting), die leiding geven of gaan geven (projectleiding of lijnmanagement). Onze cursisten werken onder andere voor industriële bedrijven, ingenieursbureaus, (semi-)overheid, kennisinstellingen en aannemers. Voor het volgen van deze cursus ontvang je een certificaat.

Modules

Het complete programma bestaat uit 7 modules, maar je kunt ook voor een of meerdere losse modules inschrijven. Zie tab Modules voor meer informatie.

Deel deze pagina