Geotechniek

Medewerkers mobilis opgeleid in begaanbaarheid van bouwterreinen

In een aantal cursussen tussen eind 2021 en half 2022 heeft PAOTM honderd medewerkers van Mobilis getraind in de aandachtspunten en risico’s bij de draagkracht van de bodem op bouwterreinen. Kranen en zware machines hebben een goede, stevige ondergrond nodig om te manoeuvreren om te voorkomen dat deze omvallen. In de trainingen was aandacht voor de berekeningen, de veiligheidsaspecten en het bouwterreincertificaat. Voor TBI-onderneming Mobilis was het belangrijk om de hele buitendienst hierin te trainen en dezelfde kennisbasis te geven.

Leren van ervaringen uit eigen projecten

Voor de meer ervaren medewerkers was het een opfriscursus, terwijl voor nieuwe medewerkers het een echte eye-opener was. Haike van Lottum van Mobilis: “We vinden het belangrijk dat onze buitendienst zich bewust is van alle risico’s op bouwterreinen en draagkracht hoort daar nadrukkelijk bij. We wilden ook graag interactie tussen de medewerkers zelf en hebben daarom een mix gemaakt tussen meer en minder ervaren collega’s in de groepen. Ook hebben we een ervaren collega bereid gevonden om als onderdeel van de cursus ervaringen te delen van eigen projecten. Daar leer je toch het meeste van”.

De trainingen vonden plaats in een aantal middag-avond bijeenkomsten op verschillende kantoren van Mobilis. Alle deelnemers ontvingen na afloop van de training een certificaat.

Beter bouwen begint met slim verbinden
TBI-onderneming Mobilis is al ruim 100 jaar actief op de industrie,- infra-, water- en energiemarkt. Als civiele aannemer is Mobilis niet alleen goed in bouwen, maar ook in het leggen van slimme verbindingen. Beter bouwen begint namelijk met slim verbinden, met én tussen opdrachtgevers, partners en medewerkers. Met een team van 450 Mobilianen staat Mobilis voor duurzaamheid, innovaties en kwaliteit.

Investeer in veiligheid op het bouwterrein   

Inmiddels organiseert PAOTM de cursus Geotechnische stabiliteit van hijskranen en funderingsmachines. Dit is een samenvoeging van twee cursussen die zich elk op een iets ander toepassingsgebied richtten, maar overeenkomende onderwerpen hebben: Begaanbaarheid van bouwterreinen (waar de incompany voor Mobilis op was gebaseerd) en Kraanopstelplaatsen bij de bouw van windturbines. De cursus richt zich op het hele spectrum van zware machines in relatie tot belastingen en geotechnische draagkracht. Als incompany te volgen of als open inschrijving.

Cursusleider

ing. Fred Jonker

Jonker Geoadvies

Download de studiegids

Wil je graag een compleet overzicht van al onze cursussen en opleidingen? Download dan de digitale studiegids!

Gerelateerde cursussen