Python voor ingenieurs

€ 1.906 excl. btw
4 dagen
Cursus

Tijdens deze cursus leer je de programmeertaal Python toe te passen in je eigen technische werksituatie. Krijg inzicht in de basistheorie, leer conceptueel te denken en zie wat de toepassingsmogelijkheden zijn.

Maak je werk sneller en gemakkelijker met Python

In deze cursus leer je de programmeertaal Python toe te passen in je eigen werksituatie in de techniek. Python is een programmeertaal die de laatste jaren erg populair is geworden door zijn eenvoudige, praktische toepassingen. Bovendien is Python gratis en goed gedocumenteerd. Python wordt dan ook volop toegepast in vakgebieden buiten de ICT zoals techniek, marketing en financiën.

Door Python goed te beheersen kunnen veel werkzaamheden geautomatiseerd worden zoals het klaarzetten van modelinvoer, het veelvuldig draaien van applicaties en modellen en het genereren van uitvoer. Het analyseren van grote hoeveelheden data wordt met de juiste programmeerkennis een stuk eenvoudiger. Door een goede beheersing van Python werk je sneller en gemakkelijker.

Tijdens de cursus ligt de focus op het zelf oefenen met Python. Dit wordt afgewisseld met korte presentaties over theorie en praktijk. Er komen voorbeelden aan bod van Python toepassingen voor het analyseren van (GIS)data, aansturen van software, modelleren van processen en visualiseren van data.

Aan de slag met Python

Tijdens deze cursus leer je:

 • Wat Python is en hoe je het programma goed installeert;
 • De basistheorie met onder andere datatypes, collecties, if-statements, for-loops, foutmeldingen, IDE, packages, Python 2&3;
 • Conceptueel te denken, van praktijksituatie naar code;
 • Wat de verschillende toepassingsmogelijkheden zijn van Python;
 • Praktisch werken met Python door zelf code te schrijven en uit te voeren; data te bewerken en te visualiseren;
 • Een eigen script te schrijven dat direct toepasbaar is in je eigen werkzaamheden.

Bedoeld voor

Academici en hbo-ers die Python willen gaan toepassen in hun eigen technische werksituatie of die het al toepassen en meer mogelijkheden willen ontdekken van Python. Voorkennis van Python of programmeren is geen vereiste voor de cursus.

Heb je al enige ervaring met Python? Dan is onze cursus Python voor ingenieurs: de verdieping wellicht beter geschikt.

Let op! Je dient naar de cursus een laptop mee te nemen waarop je Python en Jupyter Notebooks kunt installeren.

Cursusleiders

 • ir. Onno Ebbens

  Mamba, Onno Ebbens
 • ir. Petra Izeboud

  Mamba, Petra Izeboud

Deze cursus wordt beoordeeld met een

8,5

Programmamanager

Waarom PAOTM

 • De nieuwste postacademische kennis en kunde
 • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
 • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
 • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Eerstvolgende data

Python voor ingenieurs

Startdatum: 10 oktober 2024
Locatie: Amersfoort
Prijs: € 1.906 excl. btw
Inschrijven

Staat je gewenste datum er niet tussen?

Schrijf je in voor de interesselijst. We informeren je zodra een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst
 • "Goede uitleg, zeer prettige manier van presenteren en uitleggen. Goede basis om te starten met Python en verder zelf aan de slag te gaan."
  Peer Maas
  cursist van Python voor ingenieurs Ingenieursbureau Amsterdam
 • "Het is een zeer leerzame cursus. Wij worden in het diepe gegooid door direct zelf te programmeren, ook weten we lang niet hoe alles werkt. Maar de docenten geven goede feedback en helpen je op goed weg! Door aan eigen opdrachten te werken, kom je vanzelf tegen wat de uitdagingen zijn."
  Jeroen Kleinhout
  DVA Engineering BV
 • "Erg waardevol om de basis te leren en de mogelijkheden te ontdekken. Als beginner was alle stof compleet nieuw en daardoor soms lastig om direct te begrijpen, maar aan het einde van de cursus heb ik wel het idee dat ik, met mogelijk wat hulp van meer ervaren collega's, een bruikbaar script kan schrijven. Daarbij is er oefenmateriaal beschikbaar gesteld en hebben we geleerd welke informatiebronnen te raadplegen, om verder de diepgang in te gaan."
  Jelmer Heinis
  Gemeente Amsterdam
 • "De cursus was bijzonder leerzaam, met ruime aandacht voor de basiskennis (theorie) en de eerste stapjes voor de toepassing daarvan. De docenten voelen de groep goed aan en het tempo wordt erin gehouden zonder mensen op te jagen."
  Joost Eggink
  Ballast Nedam Infra Projects
 • "De afwisseling en balans tussen theorie en oefeningen was erg prettig en maakte het dat de tijd voorbij vloog. De presentaties waren nuttig en waren tastbaar doordat deze ook gericht waren op praktische toepassing."
  Cursist werkzaam bij een infrabedrijf
 • "Het enthousiasme van Petra en Rogier werkt motiverend en maakt dat deze vier dagen voorbij vliegen. De variatie in zelf doen, theorie en praktische voorbeelden vond ik goed."
  Remco van den Berg
  Deltares
 • "De brede toepassing voor een breed niveau maakt het ideaal voor verschillende mensen met verschillende achtergronden/niveaus."
  Cursist werkzaam bij een onderzoeksbureau
 • "Hands-on, self-paced en praktijkgerichte cursus. Leuk materiaal. Enthousiaste en kundige cursusleiders. Goede sfeer."
  Cursist
  Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium
 • "Goede kennismaking van de basics van Python met voldoende tijd om de basis te oefenen en vervolgens toe te passen in een eigen toepassing."
  Cursist werkzaam bij een onderzoeksbureau
 • "Zeer positief, waarbij de getoonde leercurve bij start zeker op mij van toepassing was."
  Hans van Gemerden
  Royal HaskoningDHV

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.