Python voor ingenieurs: de verdieping

€ 1.906 excl. btw
4 dagen
Cursus

Ga dieper in op de verschillende concepten achter Python: objectgeoriënteerd programmeren, datastructuren, afhandeling van fouten, kwaliteit van code en optimaal gebruik van IDE.

Theoretische achtergronden en gevorderde toepassingen

In deze cursus ga je dieper in op de verschillende concepten achter Python. Er wordt ingegaan op objectgeoriënteerd programmeren, de opbouw van modules en packages, datastructuren en foutenafhandeling. Verder komt het ontleden van code, verbeteren van de leesbaarheid en optimaal gebruik van een IDE aan bod. Tot slot is er ruimte om dieper in te gaan op specifieke toepassingen.

Python leer je het best door het gewoon te doen. Toch kan het zijn dat je daardoor code krijgt die nog niet optimaal is, omdat je bepaalde Python concepten nog niet beheerst of gewoonweg niet wist dat het ook anders kan. In deze cursus ga je met een nieuwe blik naar je code kijken. Je leert je code handiger op te zetten en sneller te maken, daarbij zorg je dat het begrijpelijk blijft zodat ook je collega’s jouw code kunnen gaan gebruiken.

In de cursus wordt theoretische achtergrond afgewisseld met zelfstandig werken. De cursus wordt in een kleine groep gegeven waardoor er ook voldoende mogelijkheden zijn om aan je persoonlijke leerdoelen te werken. Verder komen er toepassingen aan bod, waaronder het gebruik van een API, geavanceerde data-analyse en het bouwen van een GUI.

Vérder met Python

Tijdens deze cursus leer je:

  • hoe een Python package is opgebouwd;
  • wanneer je welk datatype gebruikt;
  • hoe je de effectiviteit van je code kan inschatten (logging, warnings, errors, tests);
  • objectgeoriënteerde code te schrijven;
  • samenwerken aan code in een groepsopdracht;
  • er is ruimte om in te gaan op je eigen specifieke doelen.

Bedoeld voor

Mensen die al enige ervaring hebben met Python. Dat wil zeggen: zelfstandig een script kunnen schrijven om bijvoorbeeld data te visualiseren of berekeningen te automatiseren. Enige ervaring met de numpy, pandas of matplotlib package is een pré. Voor deze cursus wordt verondersteld dat je for-loops en if-statements kan toepassen.

De cursus richt zich op de ‘intermediate’ programmeurs. Voor beginnend Python programmeurs is de cursus Python voor ingenieurs beter geschikt, ook als je al enige ervaring hebt in Matlab, R of een andere programmeertaal.

Voor gevorderde Python programmeurs die al meer dan 5 jaar meerdere dagen per week met Python werken of geïnteresseerd zijn in specifieke IT-onderwerpen (zoals multiprocessing, system programming (pipes, threads, forks, etc.), python decorators, async programmeren), is deze cursus ook minder geschikt.

Let op! Je dient naar de cursus een laptop mee te nemen waarop je Python packages kan installeren.

Deze cursus wordt beoordeeld met een

8,3

Programmamanager

Waarom PAOTM

 • De nieuwste postacademische kennis en kunde
 • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
 • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
 • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Eerstvolgende data

Python voor ingenieurs: de verdieping

Startdatum: 5 september 2024
Locatie: Capelle aan den IJssel
Prijs: € 1.906 excl. btw
Inschrijven

Staat je gewenste datum er niet tussen?

Schrijf je in voor de interesselijst. We informeren je zodra een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst
 • "Super leuk, echt een verdieping en heel waardevolle aanvulling op de basis(cursus)."
  Geert Drijfhout
  Nobleo Bouw & Infra
 • "Leerzaam. Gecombineerd met moeilijke stof in een makkelijk jasje dat op een leuke manier werd gepresenteerd en aangeboden."
  Cursist werkzaam bij overheidsorganisatie
 • "Leuk en leerzaam, goede verdeling tussen zelf oefenen met stoff/eigentoepassing en theorie. Fijn dat er zoveel ruimte/tijd voor vragen is."
  Cursist werkzaam bij geotechnisch adviesbureau
 • "Goede achtergrondkennis, directe toepassing van de geleerde theorie, fijne sfeer, goede feedback."
  Cursist werkzaam bij een bouwbedrijf
 • "Leuke cursus, met goede afwisseling tussen theorie en zelfstandig werken."
  Cursist werkzaam bij chemiebedrijf

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.