Funderingen voor offshore windturbines

€ 1.450 excl. btw
2 dagen
Cursus
Engels

Leer meer over geotechnische concepten en relevante ontwerpbenaderingen bij de engineering van windturbinefundaties.

Technische en bodemstructuuroverwegingen van monopile-funderingen

De offshore windsector bloeit wereldwijd, met een gestage trend naar installaties in diepere wateren en zwaardere omstandigheden. Deze cursus behandelt een van de belangrijkste uitdagingen die een dergelijke trend met zich meebrengt: de optimalisatie van funderingssystemen.

De cursus behandelt geotechnische kennis die relevant is voor het ontwerp van windturbinefunderingen, met de nadruk op monopiles met een grote diameter. De kerninhoud van de cursus omvat bodemgedrag en -karakterisering, monopile-installatie en prestaties tijdens werkzaamheden (laterale capaciteit, stijfheid, cyclische respons, erosiebescherming).

Geotechnische concepten en ontwerpbenaderingen worden gekoppeld aan de engineering van windturbineconstructies, met een open blik op de nieuwste Delftse R&D-ontwikkelingen. De cursus omvat praktijksessies en maakt ruimte voor een stimulerende interactie tussen docenten en aanwezigen.

Optimaliseer funderingssystemen: van ontwerp tot uitvoering

Cursisten krijgen de kans om meer te leren over:

 • verschillende funderingstypen voor offshore windturbines;
 • bodemkarakteriseringsprocedures;
 • technische methoden voor de installatie en het ontwerp van monopiles;
 • interactie tussen monopiles en omgeving, inclusief kwesties die verband houden met het schuren van de zeebodem en cyclische belastingsomstandigheden;
 • offshore-activiteiten voor de bouw van windparken, met de nadruk op technische uitdagingen in real-world projecten;
 • recente ontwikkelingen in offshore geotechnisch onderzoek.

Bedoeld voor

Deze cursus is bedoeld voor een breed scala aan professionals die betrokken zijn bij het ontwerp, de bouw en het beheer van offshore windparken. Deelnemers met een achtergrond in techniek – niet beperkt tot geotechniek – zullen het meeste uit deze cursus halen, waarin fundamenteel inzicht en praktische toepassing evenveel prioriteit krijgen.

Deze cursus wordt in het Engels gegeven.

In samenwerking met DOB-Academy.

Cursusleider

dr. Ahmed Elkadi MSc

Deltares

Deze cursus wordt beoordeeld met een

8,8

Programmamanager

Waarom PAOTM

 • De nieuwste postacademische kennis en kunde
 • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
 • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
 • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Geen startdatum bekend

Er is nog geen startdatum bekend. Geen zorgen, je kunt je nu inschrijven op onze interesselijst. We informeren je direct zodra er een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst
 • "Intensief maar met een zeer breed scala aan aspecten. Ik vond de interacties/discussies leuk, ook het laboratoriumwerk."
  Cursist
 • "Zeer interessante cursus met inzichtelijke lezingen, leuke praktijksessies en geweldige netwerkmogelijkheden. Presentatie van laboratoriumanalyses en onderzoeksprojecten waren erg interessant."
  Cursist werkzaam bij een ingenieursbureau
  Witteveen+Bos Raadgevende Ingenieurs B.V.
 • "Zonder enige uitzondering leken alle sprekers zeer gemotiveerd om interessante presentaties te verzorgen. De twee laboratoriumtesten zorgden voor wat vermaak en waren tegelijkertijd zeer leerzaam, een mooie aanvulling."
  Cursist werkzaam bij een ingenieursbureau
 • "De cursus was geweldig om de fundamenten en de offshore windwereld te leren en ervaren. Het was een goede zetom technische kennis te combineren met praktische informatie."
  Dennis Maluf Gambarine
  Deltares
 • "Het labgedeelte was erg boeiend en interessant. Het was goed voor het absorberen van harde kerninhoud."
  Nancy Haddaden
  Deltares
 • "Dit was voor mij de eerste kennismaking van de windindustrie. Ik heb kortstondig veel geleerd en dankzij deze cursus heb ik een zeer goed inzicht gekregen in dit vakgebied."
  Cursist werkzaam bij een ingenieursbureau
 • "Het was een goed georganiseerde online cursus. De meeste sessies werden zeer goed gepresenteerd en waren interessant."
  Cursist werkzaam bij een bedrijf in windenergie
 • "Echt interessant onderwerp over de bodembeschrijving en geotechniek. Goed om verschillende profielen van docenten en deelnemers te hebben."
  Timothée Pire
  Parkwind
 • "Ik ben tevreden. Ik heb veel aanknopingspunten gekregen en veel geleerd. Ik heb genoten van de lessen en de praktijksessies."
  Cursist werkzaam bij een italiaanse universiteit
 • "Leuke cursus, met een goede balans van onderwerpen en geweldige praktische oefeningen voor een intuïtief gevoel."
  Antonios Emmanouil
  Deltares

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.