Persoonlijke effectiviteit en leiderschap

Vergroot je carièrekansen met een cursus van PAOTM

Iedere dag komt er nieuwe kennis beschikbaar, voornamelijk op het gebied van techniek zijn de ontwikkelingen groot. PAO Techniek en Management (PAOTM) bundelt deze nieuwe kennis en stelt dit beschikbaar aan professionals via meer dan 150 postacademische cursussen en opleidingen. Directeur Anne van Delft vertelt over het belang van een leven lang leren en hoe PAOTM daaraan bijdraagt.

Een leven lang leren
‘Om veranderingen binnen het vakgebied het hoofd te kunnen bieden, is het belangrijk om tijdens je carrière op de hoogte te zijn van de technische ontwikkelingen die er spelen. Daarnaast is het van grote waarde om jezelf te blijven ontwikkelen, door te investeren in je persoonlijke ontwikkeling vergroot je je carrièrekansen. Op de hoogte blijven kan tijdens een netwerkbijeenkomst of een congres, maar echte groei realiseer je met een cursus’, aldus Anne.

De bijdrage van PAOTM
PAOTM wil met haar postacademische cursussen ingenieurs voorlopers maken in hun vakgebied. Samen met professionals afkomstig uit het onderwijs en bedrijfsleven wordt er gekeken naar actuele onderwerpen om zo te komen tot nieuwe cursussen en opleidingen die bijdragen aan het oplossen van de huidige uitdagingen. Om zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van cursisten starten veel cursussen met een intakeformulier, zodat de docent inzicht heeft in de achtergrond en leerdoelen van de deelnemers.
Anne: ‘Men klopt ook bij ons aan met een specifieke kennisvraag, of wanneer een bedrijf of afdeling het hele team wil scholen. Dan is een incompany training interessant.’ Bij deze vorm is volop mogelijkheid om de situatie in de eigen werkomgeving onder de loep te nemen. Zo heeft PAOTM onder meer incompany cursussen georganiseerd op het gebied van Python, DuboCalc en Circulaire afvalwaterzuivering.

Postacademisch en direct toepasbaar
‘De vakinhoud van de cursussen en opleidingen maakt PAOTM uniek in zijn soort. Voornamelijk geotechniek is een vakgebied waarin weinig andere aanbieders actief zijn. Ook in de civiele techniek, elektro- en energietechniek, data-analyse en leiderschap hebben we een ruim cursusaanbod’, aldus Anne. Daarnaast gaat PAOTM voor maatwerk: ‘Wij denken graag mee en gaan persoonlijk aan de slag’.

Bij voorkeur worden alle bijeenkomsten klassikaal in kleine groepjes georganiseerd. Dit is een mooie gelegenheid om van elkaar te leren en je netwerk uit te breiden. De cursussen hebben over het algemeen een korte duur, waardoor werknemers niet voor langere tijd gemist worden op de werkvloer.

Staat er een nieuw project bij jou op het programma, zou je graag een verdiepingsslag willen maken of wellicht wissel je binnenkort van functie? Op welk punt in je carrière je ook bevindt, PAOTM kan je verder helpen. Bekijk voor meer informatie ons cursusaanbod of download de studiegids.

Programmamanager

Download de studiegids

Wil je graag een compleet overzicht van al onze cursussen en opleidingen? Download dan de digitale studiegids!