De Eurocodes vormen een set Europese normen voor het ontwerpen van bouwconstructies, denk hierbij aan gebouwen, bruggen en andere infrastructurele constructies. Ze bieden een gestandaardiseerd kader voor structurele berekeningen, waarmee ingenieurs en architecten veilig, efficiënt en economisch kunnen ontwerpen. Deze normen behandelen onder andere belastingen, materiaalgedrag en ontwerpprincipes voor beton, staal, hout, metselwerk en funderingen.
Het bestaan van de Eurocodes verhoogt de Europese kwaliteit van bouwwerken, waardoor Europese bouwbedrijven beter kunnen concurreren op internationaal niveau. De Eurocodes zorgen voor harmonisatie binnen Europa en maken het makkelijker om grensoverschrijdend samen te werken.
In het fundament van deze normen (Eurocodes 0 en 1) worden de grondslagen voor constructief ontwerp en belastingen op constructies gedetailleerd beschreven. De huidige herzieningen verbeteren het gebruiksgemak, stemmen ontwerpmethoden op elkaar af en voegen nieuwe technieken toe.
Leer bij PAOTM over de herzieningen van Eurocode 0 en 1 met de cursussen Nieuwe Eurocode 0 – Grondslagen van het constructief ontwerp en Nieuwe Eurocode 1 – Belastingen op constructies. Na het volgen van deze cursussen ben je als eerste op de hoogte van de belangrijkste wijzingen en welke impact dit heeft op jouw werkpraktijk. Tijdens de cursussen is er een lid van de internationale normcommissie aanwezig om de achtergronden van deze veranderingen toe te lichten en vragen te beantwoorden.
Beiden cursussen geven je:
Heb jij als constructeur, bouwkundig ingenieur of projectleider in je dagelijkse werkzaamheden te maken met de Eurocodes 0 en 1? En wil je op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen zodat je voorbereid bent op de toekomst? Meld je dan aan voor de cursus Nieuwe Eurocode 0: Grondslagen van het constructief ontwerp op 19 maart 2025. De cursus Nieuwe Eurocode 1: belastingen op constructies plannen we binnenkort, meld je aan voor de interesselijst.
“Voor het nemen van beslissingen onder onzekerheid is een probabilistisch denkraam essentieel.”