“Verhelderend om te zien welke negatieve triggers mijn gedrag beïnvloeden”

ma 14 december 2020

Onlangs werd Persoonlijk leiderschap als eerste cursus van het programma Leiderschap van ingenieurs afgerond. We spraken cursist Patrick Reus, Lead engineer process bij VMEngineering, over effectief omgaan met negatieve triggers, de meerwaarde van een trainingsacteur en het belang van een kleine cursusgroep met een open sfeer.

Waarom had je voor deze cursus gekozen?

“Deze cursus sloot het beste aan op de doelen die ik voor mijn persoonlijke ontwikkeling had gesteld, zoals timemanagement, de juiste prioriteiten stellen en omgaan met negatieve triggers. Ik wilde mezelf en mijn invloed op het team en de organisatie beter leren begrijpen.”

Hoe is de cursus je bevallen?

“Heel goed! Onder andere door de kleinschalige, klassikale setting waarin de cursus was georganiseerd. Binnen de groep was er een heel open sfeer, waarbij iedereen zich comfortabel voelde bij het delen van persoonlijke ervaringen. De verhouding tussen theorie en praktijk vond ik ook sterk. De cursusleider had geen eentonig verhaal, maar een heel prettige interactie met de cursisten. Toelichting van de theorie werd voortdurend afgewisseld met oefeningen, om het vervolgens weer gezamenlijk te bespreken en van elkaar te leren. De trainingsacteur die op een van de cursusdagen aanwezig was bleek een goede aanvulling op het oefenen van praktijksituaties. Oefeningen kwamen zo heel dicht bij de werkelijkheid, in tegenstelling tot mijn ervaring met reguliere rollenspellen.”

Wat heeft de cursus je concreet opgeleverd?

“De cursus heeft me veel, regelmatig verrassend, inzicht in mezelf gegeven. Zo was het verhelderend om te zien in welke situaties en onder welke omstandigheden mijn gedrag minder effectief wordt. Het herkennen van negatieve triggers die dit veroorzaken was de eerste stap, om vervolgens te weten hoe ik die situaties in het vervolg voor kan zijn. Wat is mijn gedrag, wat deed dat met mij en de ander en hoe kan ik dat bewust ondervangen. Dat inzicht en die herkenning was na afloop van de cursus ook zinvol om met mijn leidinggevende te delen.”

“Daarnaast heb ik geleerd om gerichter te luisteren, effectiever te communiceren en anderen vanuit een zogenaamde ‘positive growth mindset’ te benaderen. Dus op persoonlijk vlak, en daarmee ook met invloed op het team, af kunnen wijken van een te vaste en beperkende denkstructuur.”

Hoe vond je de samenstelling van de groep?

“Het volgen van deze cursus met een groep van technisch professionals was voor mij juist van toegevoegde waarde. Het leren van elkaar werd versterkt door zowel de gezamenlijke achtergrond in de techniek als de verschillen in ieders ervaring.”
 

Wil je jouw persoonlijk leiderschap ook (verder) versterken?

Schrijf je dan in voor een van de eerstvolgende edities van Persoonlijk leiderschap. Heb je een andere of aanvullende leerbehoefte op het vlak persoonlijke effectiviteit en leiderschap? Kies uit een of meerdere modules uit het programma Leiderschap van ingenieurs.

None

Deel deze pagina