TU Delft Solar Boat Team wereldkampioen op open zee

ma 15 juli 2019

Het TU Delft Solar Boat Team is zaterdag 6 juli wereldkampioen zonneboot racen op open zee geworden tijdens de Solar & Energy Boat Challenge 2019. Een topprestatie van de studenten, waarbij voor teamcoach Glenn Weisz, tevens cursusleider van ons programma Leiderschapsontwikkeling voor ingenieurs, een mooie rol was weggelegd.

Het team heeft voor het eerst in hun geschiedenis meegedaan aan de offshore class en is daarmee het eerste Nederlandse team dat met een zonneboot op open zee heeft geracet. De winst kwam echter niet zonder tegenslagen. De zonnepanelen van de boot raakten vrijdag oververhit na de eerste race, waardoor het team besloot de panelen te demonteren. De boot voer zaterdag daarom de tweede en laatste race alleen op energie die was opgeslagen in de batterijen. “Door uitstekende omstandigheden, een team dat heel goed samenwerkte en perfect functionerende boot, hebben we erg hoge snelheden kunnen behalen en zelfs een snelheidsrecord voor de boot neergezet van 35 km/h”, aldus teammanager Kristian Ruiter.

Als teamcoach is Glenn Weisz nauw betrokken geweest bij de weg naar dit succes. Samen met het team heeft hij in één jaar tijd het proces van ontwerpen, produceren, testen en tenslotte racen van dichtbij meegemaakt. Gericht op een sterke teamontwikkeling en –identiteit heeft hij deze uitdaging tot een succes gebracht, met een team van 28 gedreven studenten van tien verschillende studierichtingen aan de TU Delft.

Naast teamcoach heeft Glenn als trainer en cursusleider zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend in leiderschapsontwikkeling voor ingenieurs en andere technisch professionals. Van situationeel leiderschap tot het benutten van weerstand en van invloed op besluitvorming tot visueel communiceren. Wil je meer weten over hoe jij bij PAOTM kunt investeren in jouw persoonlijke effectiviteit en leiderschap? Neem een kijkje in ons programma Leiderschapsontwikkeling voor ingenieurs.

Foto: TU Delft

None

Deel deze pagina