Toekomstvisie UNETO-VNI

di 20 maart 2018

De rol van de techniek zal in de komende zeven jaar groter zijn zal dan ooit tevoren. De energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en digitalisering zullen de samenleving ingrijpend veranderen. Aldus Connect2025, de toekomstverkenning die installatiekoepel UNETO-VNI op 9 maart publiceerde.

In 2025 zal veel er anders uitzien dan nu. Onze omgeving verandert in rap tempo, met techniek als grote, drijvende kracht. Die veranderingen variëren van duurzame technieken om de CO2-uitstoot terug te dringen tot nieuwe zorgconcepten en uiteenlopende toepassingen van het Internet of Things.

Data als grondstof

In de toekomstvisie van UNETO-VNI is digitalisering een belangrijk thema. Het Internet of Things genereert enorme hoeveelheden data. Ook de productie-industrie zit in 2025 vol sensoren die zorgen voor minder faalkosten, meer flexibiliteit en meer efficiency. Moderne land- en tuinbouw wordt straks gerund door sensoren die zorgen voor precies het juiste licht en voldoende water, warmte en voedingsstoffen voor optimale groei tegen zo laag mogelijk energiegebruik. ‘Big Oil’ is inmiddels vervangen door ‘Big Data’.

Cursus: Practical Data Science

Beschikt jouw organisatie over de inzichten en vaardigheden om verantwoord aan de slag te gaan met analyse van data? PAO Techniek en Management organiseert voor academici en hbo-ers de 4-daagse (basis)cursus Practical Data Science. Deze cursus biedt voor alle toepassingen de essentiële inzichten en vaardigheden om verantwoord aan de slag te gaan met analyse van data. Leer moderne toegepaste statistische technieken verantwoord gebruiken en ga zelfstandig aan de slag met (gratis) softwarepakket R. Start: 6 april.

None

Deel deze pagina