Symposium Eurocodes

ma 12 november 2018

Op woensdag 21 november 2018 is de jaarlijkse vergadering van de CEN TC250. In 2020 worden de nieuwe Eurocodes van kracht. Dat lijkt ver weg, maar het is zaak om u er tijdig over te laten informeren en op voor te bereiden. Wat betekenen de nieuwe Eurocodes in de praktijk van de constructeur? Laat u bijpraten door de direct betrokkenen!

In november is Nederland gastheer van de jaarlijkse vergadering van CEN TC 250, de normcommissie die belast is met de herziening van de Eurocodes. De drie doelstellingen van die vernieuwing zijn:

 1. vergrote gebruiksgemak
 2. minder keuzemogelijkheden
 3. verwerken actuele stand techniek


VNconstructeurs grijpt, in nauwe samenwerking met NEN, deze gelegenheid aan om een uniek symposium te organiseren over wat er verandert in de nieuwe normen, en wat dat betekent voor de dagelijkse werkpraktijk van de constructeur.

De Eurocodes zijn gepubliceerd tussen 2005 en 2010 en begon de ontwikkeling van de Nationale Bijlagen. In 2012 werden ze in Nederland door het Bouwbesluit aangestuurd en zijn de Nederlandse TGB normen vervangen. In 2010 begon een proces dat resulteerde in een werkprogramma voor de herziening van de Eurocodes.

Voor deze bijeenkomst hebben NEN en VNConstructeurs 3 sprekers vastgelegd met internationale constructeurs-ervaring in de advieswereld, onderwijs en wetenschap en normalisatie. En 2 sprekers met Nederlandse praktijkervaringen:

 • Steve Denton (UK) – voorzitter CEN/TC 250 ‘Structural Eurocodes’
  hoofd civil, bridges and ground discipline WSP, visiting professor university of Bath.
 • Hans Ganz (Zwitserland) – voorzitter CEN/TC 250/SC 2 ‘Design of Concrete Structures’
  eigenaar Ganz Consulting, University of Lucerne (HSLU).
 • Ulrike Kuhlmann (Duitsland) – voorzitter CEN/TC 250/SC 3 ‘Design of Steel Structures’
  partner Kuhlmann-Gerold-Eisele, professor Universität Stuttgart.
 • Simon Wijte (Nederland) – voorzitter normcommissie TGB Betonconstructies
  hoogleraar TU Eindhoven, directeur adviesbureau Hageman
 • Maurice Hermens – Lid NEN TGB Basiseisen en belastingen en werkgroep ‘NPR 9998 Aardbevingsbestendig bouwen
  Senior Consulting Structural Engineer bij Royal HaskoningDHV


Een unieke kans op actuele informatie vanuit de eerste hand; de mensen die het dichtst bij het normalisatie-vuur zitten. Daarnaast is er voldoende ruimte om in gesprek te gaan. Kom op woensdag 21 november naar het symposium in Amersfoort. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

None

Deel deze pagina