In 2019 is PAOTM gestart met post-academisch onderwijs op het gebied van waterstof. In veel disciplines is er ondertussen veel basiskennis opgedaan en staan er projecten gepland. En steeds meer lopende en uigevoerde projecten blijken succesvol. Mooie stappen op onze weg in de energietransitie!
Om ervoor te zorgen dat engineers en technisch professionals zich zo goed mogelijk kunnen voorzien van de nieuwste kennis op het gebied van waterstof, heeft PAOTM haar deelnemers van de cursus Waterstof voor professionals gevraagd naar hun toekomstige kennisbehoefte. Daaruit blijkt dat er veel interesse is naar kennis over de toepassingen elektriciteit en de gebouwde omgeving, industrie en mobiliteit. Onderwerpen zoals H2-productie, opslag, distributie en ook veiligheid en regelgeving zien de deelnemers graag aan de orde komen wanneer zij een verdiepende cursus zouden volgen.
PAOTM is - mede - op basis van de uitkomsten van het onderzoek volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe cursussen op het gebied van waterstof. Uiteraard doen we dit samen met ons netwerk van experts in het vakgebied. Een van de eerste onderwerpen die in 2023 op de cursusagenda zal komen is Waterstof in de gebouwde omgeving. Interesse? Houd onze website goed in de gaten!
Natuurlijk zijn we onze deelnemers erg dankbaar voor hun input tijdens het onderzoek. Onder alle respondenten is een cadeaubon verloot: Jeroen Verspui is de gelukkige prijswinnaar!