‘Python is dé topprogrammeertaal van 2020’

ma 18 januari 2021

Volgens de ranking van programmeertaalspecialist Tiobe is Python dé topprogrammeertaal van 2020. De populariteit is hiervoor de belangrijkste reden. Python wordt gewaardeerd om zijn verscheidenheid, eenvoud om het te leren en de hoge productiviteit die ermee kan worden bereikt.

Python is al enkele jaren bezig met een gestage opmars, wat blijkt uit de recente ranking van Tiobe. Waar het ooit begon als programmeertaal om scripts voor systeembeheerders te schrijven, wordt Python steeds meer toegepast in vakgebieden buiten ICT, zoals in de techniek. Met een goede beheersing van deze programmeertaal zijn veel werkzaamheden te automatiseren, zoals het klaarzetten van modelinvoer, het veelvuldig draaien van applicaties en modellen, het genereren van uitvoer en analyse van grote datasets.      

Van onze cursus Python voor ingenieurs hebben we inmiddels veel succesvolle edities achter de rug. Met deze praktische cursus leren deelnemers naast de basistheorie en toepassingsmogelijkheden Python vooral in hun eigen technische werksituatie toe te passen. Een greep uit de reviews:

“Hands-on, self-paced en praktijkgerichte cursus. Leuk materiaal. Enthousiaste en kundige cursusleiders. Goede sfeer.”
Cursist werkzaam bij Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium

“Goede uitleg, zeer prettige manier van presenteren en uitleggen. Goede basis om te starten met Python en verder zelf aan de slag te gaan.”   
Cursist werkzaam bij Ingenieursbureau Amsterdam

Ben jij toe aan de volgende stap in Python? Op veler verzoek van deelnemers aan de basiscursus introduceren we met trots onze nieuwe cursus Python voor ingenieurs: de verdieping, die van start gaat op 17 maart. In deze vierdaagse cursus wordt dieper ingegaan op de theoretische achtergronden en gevorderde toepassingen. Ook in deze cursus is er ruimte om zelfstandig te programmeren en zijn er voldoende mogelijkheden om aan jouw persoonlijke leerdoelen te werken. De cursus is afzonderlijk van de basiscursus te volgen door iedereen met enige ervaring met Python of behoorlijke ervaring (2+ jaar) met andere programmeertalen.  

None

Deel deze pagina