Parkeergarage Wormerveer deels ingestort

di 18 september 2018

Bij een parkeergarage boven een supermarkt aan Plein 13 in Wormerveer is een deel van de tweede verdieping ingestort, meldt Cobouw.

Nadat deskundigen hadden beoordeeld dat het ingestorte deel veilig was om te onderzoeken, startte de politie een zoektocht met speurhonden. Er zijn daarbij geen personen aangetroffen. Het is volgens de Veiligheidsregio niet de verwachting dat er nog meer delen van de parkeergarage gaan instorten. Een deel van 30 bij 12 meter van de tweede verdieping van de parkeergarage is ingestort op de eerste verdieping. De vierlaagse parkeergarage is in 2010 gebouwd en bevindt zich boven de Dekamarkt. 

Veiligheid parkeergarages en andere constructies
Dit is niet het eerste geval waar de constructieve veiligheid te wensen over laat. Recente voorbeelden zijn de instorting van de autosnelwegbrug in Genua en de parkeergarage in Eindhoven. Ook werd vorige week een parkeergarage in Almere gesloten vanwege scheuren in meerdere kolommen. Hoe veilig zijn Nederlandse parkeergarages en andere constructies eigenlijk? Maar nog belangrijker: hoe kunnen we de constructieve veiligheid in de toekomst beter beoordelen én waarborgen?

Antwoord op vragen
PAO Techniek en Management biedt antwoord op deze en andere vragen met een breed scala aan cursussen op het gebied van constructieve veiligheid, waaronder:


Foto: Twitter @gerben80

None

Deel deze pagina