Opening Lelystad Airport wederom uitgesteld

ma 15 juli 2019

Lelystad Airport gaat definitief niet open in april 2020. Aanleiding is onder andere de uitspraak van de Raad van State over het Nederlandse stikstofbeleid. De opening werd al twee keer eerder uitgesteld, omdat de vliegroutes nog niet gereed waren en omdat er meer tijd nodig was om de verwachte geluidsoverlast van het overvliegende verkeer te onderzoeken. En dat laatste kan Jelmer Niesten na het volgen van de opleiding Milieugeluid nu als de beste.

Hinder bekijken vanuit akoestisch oogpunt

Na het volgen van de SKB-opleiding Milieugeluid is Jelmer, net als zijn medestudenten, beter in staat zich in dit onderwerp te verdiepen en te begrijpen wat er vanuit akoestisch oogpunt qua hinder en decibellen speelt. Deelnemers kunnen reële berekeningen maken en aantonen wat het effect is van de opening van Lelystad Airport op de omgeving en het welzijn van de mens.

“Leuke opleiding met afwisseling tussen theorie, regelgeving en praktijk”
Jelmer Niesten, werkzaam bij ZRi (Van Zanten raadgevende ingenieurs), slaagde eind februari als beste student met een gemiddeld cijfer van een 9,0. Hij behaalde zelfs twee tienen voor de clusters ‘Algemene fysische grondslagen’ en ‘Installaties en trillingen’. We vroegen hem hoe hij de opleiding heeft ervaren: 
“De grote hoeveelheid verschillende aspecten die aan bod kwamen vond ik erg leuk en ook de afwisseling tussen de theorie, regelgeving en praktijk. Hierbij was het ook interessant om de verschillende (praktijk)verhalen van de docenten te horen. Uiteraard waren ook de bezoeken aan de dode en galmkamer aan de TU Delft, en aan het laboratorium van Peutz de moeite waard.”

Hij raadt de opleiding zeker aan aan zijn vakgenoten: 
De opleiding is zeker een aanrader voor iedereen die werkzaam is in de breedte van de (bouw)akoestiek omdat er zoveel verschillende onderwerpen aan bod komen. En ondanks de breedte van de opleiding is er ook voldoende diepgang bij de verschillende onderwerpen.”

Word ook een expert in milieugeluid
Wil je binnenkort ook aan de slag als geluidadviseur of je kennis verbreden op het gebied van akoestiek? En een gecertificeerd diploma halen? Volg dan de opleiding Milieugeluid. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Foto Lelystad Airport: ANP

None
None

Deel deze pagina