Nieuwe opleiding Bouwbesluitdeskundige in oktober van start

vr 29 juni 2018

Ondanks dat de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) vorig jaar werd uitgesteld, neemt het belang en de noodzaak van kwaliteitsborging bij diverse markpartijen zichtbaar toe. De wet in spe begint door te dringen in alle geledingen en wordt ook benoemd in gesprekken op het gebied van samenwerken en contracteren, zowel bij gemeenten als bij bouwbedrijven. Privatisering van het bouwtoezicht staat volop in de aandacht na de veelbesproken brief die minister Ollongren eind juni naar de Eerste Kamer stuurde met het verzoek de behandeling van de Wkb te hervatten.

Voor een ieder die zich bezig houdt met kwaliteitsborging is het dus belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze wet. Dat vinden de 16 deelnemers van de nieuwe opleiding van Bouwbesluitdeskundige ook. De opleiding staat garant voor meer kennis over het Bouwbesluit en aanverwante regelgeving, geleerd in een gemixte dynamiek van vakgenoten uit het publieke en het private domein en met veel ruimte voor oefening. Cursusleider Hajé van Egmond: “Het is een unieke basisopleiding die je snel inzicht geeft in het Bouwbesluit en handvatten biedt om bouwplannen integraal te toetsen aan de voorschriften, of je nu werkzaam bent bij de overheid of in de bouw.” 

Wil jij net als deze onlangs gediplomeerden een allround bouwplantoetser worden? Meld je dan aan voor de opleiding Bouwbesluitdeskundige. De opleiding gaat gegarandeerd door en start op woensdag 3 oktober 2018.

None

Deel deze pagina