Lichtgewicht construeren voor circulariteit en klimaatverbetering

ma 20 mei 2019

Met lichtgewicht materialen kun je betrouwbare en duurzame constructies realiseren. Tegelijkertijd draag je daarmee bij aan de huidige milieu- en klimaatdoelstellingen. Constructies en producten van licht én sterk materiaal zorgen namelijk voor minder CO2-emissie en lenen zich voor productieautomatisering en recycling. Kennis van lichtgewicht materialen en de toepassing daarvan zijn tegenwoordig voor elke ontwerper en constructeur onmisbaar.

Lichtgewicht is een belangrijk thema in veel industrieën. De doelen voor de reductie van CO2-emissie kunnen niet volledig met de geijkte maatregelen worden gehaald. Dus moeten bedrijven innoveren en gebruik maken van nieuwe materialen. Gewicht reduceren kan door in constructies hoge sterkte staal of aluminium toe te passen. En kunststoffen versterkt met carbon of glasvezel vormen een duurzaam, breed toepasbaar lichtgewicht composiet. Vezelversterkte kunststof composieten zijn daarom sterk in opkomst, zowel in de industrie, de transportsector als ook in bouw en infrastructuur.

Ben jij betrokken bij lichtgewicht constructies? En wil je je expertise op dit gebied uitbreiden? Daarvoor is fundamenteel begrip van materialen nodig. Wat is de levensduur, wat gebeurt er bij belasting en hoe sterk is het materiaal precies? In de cursus Lichtgewicht construeren voor ontwerpers  op 12, 19, 26 september en 3 oktober 2019 leer je rekenen aan lichtgewicht constructies met FEM zodat je een optimale constructie kunt ontwerpen.

Andere interessante cursussen op het gebied van construeren en materialen:


Foto: veluweland.nl, gemeente Hattem

None

Deel deze pagina