Kun jij sturen op basis van je visie?

wo 11 juli 2018

Technici doen zelf het liefst technische cursussen. Vaak is het een leidinggevende of iemand van de HRM-afdeling die ingenieurs adviseren om eens een cursus op het vlak van vaardigheden te doen. Hoe komt dat? We vroegen het Marjan Deelen, docent en trainer leiderschapsontwikkeling voor PAOTM.

“De technici die ik in mijn cursussen ontmoet, zijn erg betrokken bij het resultaat of de opdracht waar ze aan werken en gewend om zaken rationeel en stapsgewijs te brengen. Vaak is dat niet de beste manier om mensen mee te krijgen. Om je medewerkers, leidinggevende of klant te overtuigen van de kwaliteit van je visie of oplossing is méér nodig. Ik zie dat ingenieurs in hun opleiding niet voldoende geleerd hebben om adequaat om te gaan met weerstand. En dat men vaak zelf niet herkent wat er eigenlijk aan de hand is.

Op de werkvloer is dat ook lastig. Maar in een cursus waar je met enige afstand kunt kijken naar (herkenbare) situaties en hoe andere technici daarmee omgaan is dat heel anders. Met een combinatie van theorie, rollenspellen en reflectie op door deelnemers ingebrachte voorbeelden kunnen diezelfde technici zich enorm ontwikkelen. Resultaat van het Leiderschapsprogramma voor ingenieurs is dat de deelnemers hun blikveld verruimen en met visie een verhaal hunnen uitdragen. En daarmee makkelijker de eigen doelstellingen en die van hun organisatie behalen.”

Herken jij je in het beeld dat Marjan schetst? Of wil je samen met andere ingenieurs werken aan persoonlijke groei? Kijk dan eens naar de informatie over leiderschap voor ingenieurs. 

Op 13 september start het programma Leiderschapsontwikkeling voor ingenieurs met Marjan Deelen weer. Je kunt kiezen voor het complete programma of voor één of meer afzonderlijke cursussen.

None

Deel deze pagina